Mit gondoltok arról, hogy szégyellem hogy magyar vagyok?
Van olyan magyar aki imád magyar lenni, van aki kevésbé. Ez igazából csak azon múlik milyen életet élsz.
Orbán például imád magyar lenni, neki biztosan szép élete van (nem csak a pénz miatt). Irigylem is őt sokszor... :D
Azt hogy elég szégyen. Mert az oké, hogy nem igen van mire büszkének lennie az embernek, ha magyar, pláne a mindennapokba, de azért ezt szégyelni nem kicsit túlzás.
Pláne mikor az ember a fidesszel foglalkozik akkor oké, hogy kicsit elkapja a szégyenérzet, de ha belenéz valaki a többi ország politikájába, ott sem sok büszkeség van.
Inkább az az egyetlen szégyelni való, hogy a magyarok hagyják, hogy egy ilyen csicska banda szétlopja és csessze az országot, mert egy Oroszország vagy valahol ahol halomra ölnék az embereket ott megértem, de hogy itt nem lépünk fel a cigánykodás ellen? Nevetséges.
Ugyanolyan butaság mint büszkének lenni a magyarságra.
Nem te döntöd el hova születsz, és abszolút semmi közöd nincs ahhoz mit csináltak az őseid, akik vagy itt éltek XY történelmi eseménykor, vagy nem, vagy részt vettek, vagy nem.
Én büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok. Van egy nagyon régi és értékes erkölcsisége és értékrendje annak a nemzetnek, amihez tartozom, és nehéz élete. Ha ennek meg tudok felelni, akkor kicsit fel tudok nézni magamra.
Nehogy azt hidd, hogy ha böszméket látsz az utcán, akkor ők a "magyarok"! :D Vagy azok, akik egész nap egymást szidják a neten a szélsőséges nézeteik miatt. Csodálom, hogy nem kapnak sokan gyomorfekélyt, hogy erről szól a napjuk! :D
Ha a származásod okán, vagy egyszerűen ide születtél, netán egyéb más ok, okok miatt véled úgy, hogy a felsoroltak szerint magyar vagy, akkor szégyelld nyugodtan!
Ne is törődj vele! Ha tudnám miért szégyelled magyarságodat, könnyen lehet, hogy, ha ismernélek én is szégyellnélek téged!
Magyarság? Magyar mint nép nincs is. Ez Európa legnagyobb anomáliája. Már Honfoglaláskor - ha egyáltalán volt ilyen - is csak egy törzs votl "magyar" Azóta eltelt sok évszázad alatt tovább házasodtak idegen népekkel a "magyarok" Így a nép legalább anynira kevert mint ha valakire azt mondjuk amerikai. A magyar nyelv sem magyar már. Ősi magyar szavakat , nem hogy nem használunk, de soknak a jelentését sem ismerjük pl. csill, melence. (Etimológiai Kéziszótárból szedtem) Az évszazadok alatt a kereskedelem, az ipaz és a vegyes házasságok olyan szinten felhígitották a sok jövevényszóval a magyar nyelvet, hogy az ma már minden csak nem magyar. Persze vannak akik valamire büszkék akarnak lenni és magyarságot erőltetnek mindenre ami soha nem is volt, de most kell, mert valamire büszkének akarnak lenni...
Szóval arra hogy magyar vagy kár még gondolni is
kb olyan ez mintha azt szégyelnéd hogy tündér vagy :P
Ne szégyeld! Inkább legyél büszke rá! Én svédországban lakom es sok dícséretet kapok a svédektől hogy milyen szép magyarország és mennyire műveltek vagyunk középeurópában! Arra is legyél büszke hogy mennyi mindent feltaláltunk: C vitamin, karburátor, golyóstoll, atombomba, telefonközpont, rubik kocka és még sorolhatnám.....Éltem oroszországban is, beszélek oroszul, ott is kedvelnek bennünnket, a mai fiatalok meg már nem hibásak 1956 ért..
A spanyolok álladóan Puskás Ferencet emlegetik, a Grúzok meg Petőfi verset tanulnak az iskolában! Miért szégyenled hogy magyar vagy? Tolvajok meg csalók mindenhol vannak, a Románok nak van okuk szégyenleni magukat, őket mindenhol utálják, mert szarkák, és koszosak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!