Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kinek illik mondani, hogy...

Picoka92 kérdése:

Kinek illik mondani, hogy tegeződjünk? Egy 25eves nőnek, vagy egy fiatal férfi doktornak?

Figyelt kérdés
25eves no vagyok, a haziorvosom olyan 30as ferfi. Allandoan magazodunk, en orulnk ha nem igy lenne. Melyikunknek illik kerni a tegezodest? Ki all feljebb azon a tiszteletrangletran? Egy no, vagy egy orvos? Egyebkent nagyon baratsagos, kedves tehat nem egy taho dokirol beszelunk.
2016. szept. 16. 13:21
1 2 3
 11/21 Carragher_x ***** válasza:

Egy elég speciális helyzetre kérdeztél:) Az illem (vagyis inkább az emberek illemről alkotott elképzelése) még egyáltalán nem követte le az elmúlt pár évtizedben orvos-beteg viszonylatban megfigyelhető változásokat. Régebben ez a kapcsolat valóban hierarchikus volt, mára azonban már sokkal inkább a valóságot jobban tükröző partnerségi viszony a jellemző.

Ebből kifolyólag régen valóban elképzelhetetlen volt az orvos-beteg tegeződés, szóval egyik fél sem "ajánlhatta" fel s ezt mint látható sokan még ma is osszák. Ugyanakkor a partnerségi viszony miatt objektíve nem számít illetlenségnek a tegeződés felajánlása. Ebben az esetben, mivel nincs köztetek érdemi korkülönbség, így a nemetek számít, szóval te ajánlhatod fel neki, amit ő kötve hiszem hogy visszautasítana. Egyrészt mert az valóban bunkóság, másrészt mert a betegnek megfelelőbb kommunikáció bizonyítottan hozzájárul a jobb orvos-beteg kapcsolathoz s ezáltal az orvos munkájának hatékonyságához, a beteg kezeléséhez/gyógyulásához.

2016. szept. 16. 14:42
 12/21 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek. Arra jutottam, hogy ket het mulva kell mennem ekgra amit az asszisztense csinal rendelesi ideje elott nem sokkal es akkor nala rakerdezek, hogy volt e mar ra pelda vagy mit illik mit nem. Az asszisztense egy 50folotti holgy igazabol o is nagyon kedves. Falun vagyunk. Itt mindenki valakinek a valakije. Szoval nem aggodok attol, hogy o mit gondol majd hogy ilyet kerdezek tole.
2016. szept. 16. 14:51
 13/21 anonim ***** válasza:
19%
De mi a tökért akarod tegezni? Olyan nehéz elfogadni, hogy magázd? Csak mert amúgy barik is lehetnétek?
2016. szept. 16. 15:08
 14/21 A kérdező kommentje:
:D barik attol meg nem leszunk. Nem fer bele egyikonk idejebe se. :D csak kenyelmetlen. :D
2016. szept. 16. 15:25
 15/21 anonim ***** válasza:
19%
De mi kényelmetlen? 60 évest is kényelmetlen magázni? Mert így jártál. Bankba, postára sem sétálsz be, hogy sziasztok, mi a helyzet. Nőj fel.
2016. szept. 16. 16:13
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem 60evest nem kenyelmetlen tegezni. Epp minap votam a bankba es mivel mondom falun elunk es mindenki ismer mindenkit siman tegezodtunk. Nemtudom attol h bankba megyek be meg egymas mellett ultunk az iskolapadba. :D postarol nem is beszelve. Nyilvan nagyvarosban ahol havonta megy veled szembe egyszer egy ismeros arc ott ez elkepzelhetetlen..
2016. szept. 16. 16:20
 17/21 A kérdező kommentje:
Amugy pont igy megyek be a postara. Sziasztok jott valami? Ha igen, kerdes nelkul adjak. Vagyis a nevem sem kerdezik, mert ismernek. Es nem en vagyok a sztar ne ugy vedd h ismernek, hanem mindenkit. Nem laknak itt annyian hogy ne tudnak barki nevet.
2016. szept. 16. 16:23
 18/21 A kérdező kommentje:
Tudod ez az a tipikus hely ahol ha az idos neni megy be a postara megkerdezik hogy vagy Terikém? Jajj Évikém koszonom jol....
2016. szept. 16. 16:25
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
#18 Csak te nem vagy az a korosztály. Ezt elfelejtetted. Neked még az idősektől való tegezést is el kellene fogadnod, attól neked még magáznod kellene őket. Az orvosnál ugyanígy. Még idősebb is. Jó esetben még akkor sem kellene visszategezned, ha ő lemagáz, egy részt idősebb, másrészt mert orvos. Ha letegezed, nem fog sokba nézni. Bunkóság, ennyi. Bunkó, paraszt szokás.
2016. szept. 16. 16:27
 20/21 A kérdező kommentje:
Idős es idősebb kozott van par evtized... De nem tudom feltunt e hogy mi a kerdes. A kerdes az, hogy kinek illik kerni a tegezodest. Nem azt mondtam hogy holnap bemegyek a rendelobe hogy csá Tomi szerintetek mit szol majd?
2016. szept. 16. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!