Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Katalin név már egyáltalán...

A Katalin név már egyáltalán nem divat?

Figyelt kérdés
Rengeteg Katalin nevű ismerősöm van, de ők már felnőttek, olyat viszont sosem hallok, hogy valaki ezt a nevet akarja adni a gyerekének. Ennyire kiment a divatból ez a név? Ismertek olyat, akinek a kisgyerekét így hívják, vagy ezt a nevet tervezi adni a babájának?
2016. szept. 16. 08:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Én nem ismertek olyat, akinek a kisgyerekét így hívják, vagy ezt a nevet tervezi adni a babájának.

Szerintem nem rossz név amúgy, lehet becézni, stb...

2016. szept. 16. 08:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden normális név kiment a divatból. Minél "külföldibb" vagy rondább, annál "egyedibb." De azért ismerek olyan szülőket,akik rendes nevet adnak a gyereküknek, sőt Katalint is.
2016. szept. 16. 08:42
 3/16 anonim ***** válasza:

[link]

A legfrissebb (tavalyi) statisztika szerint valóban nem annyira divatos már, mint régebben volt. A 93. helyen állt meg.

Nekem mondjuk a felnőtt ismerőseim közt sincs túl sok Katalin, akárhogy nézem, egy volt kolléganőm jut eszembe, akiről már évek óta nem tudok semmit, meg egy barátnőm édesanyja és slussz. Gyerekekről meg ne is beszéljünk, köztük egyről sem tudok.

Ha neked tetszik és esetleg születik egy lányod, akkor esetleg add neki ezt a nevet.

2016. szept. 16. 08:49
 4/16 anonim ***** válasza:

Annyira biztosan nem divat, mint pl. a Hanna, Emma, Kincső, Csenge :)

De ismerősök körében van több Katalin, Kata nevű kislány is. Szóval nem is tűnt el.

2016. szept. 16. 08:52
 5/16 anonim ***** válasza:

[link]

Ez alapján a 128. leggyakoribb magyar női név volt, második keresztnévként a 179. (2015ben)

2016. szept. 16. 08:53
 6/16 klopusz ***** válasza:
100%

Bizony, a régi nevek kimentek a divatból.

Ismersz pl. fiatal Máriát, Erzsébetet, Klárát, Zsuzsannát?

Nekem tetszik a Katalin név, de nagylányomnak inkább ennek a névnek egy változatát adtuk, így Katinkának hívják (ennek azért volt konkrét oka is).

Vagy a férfinevek közül miért tűnt el az István, János, József, Ferenc?

Manapság idiótánál idiótább neveket adnak a gyerekeknek, sajnos.

2016. szept. 16. 09:07
 7/16 anonim ***** válasza:
# 5: A helyezés a százas listában a bal oldalon van. Ott a 93. Amire te gondolsz, az azt mutatja, hogy a Katalint 128 esetben választották első keresztnévnek.
2016. szept. 16. 09:11
 8/16 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hülyeséget írtam.

Első keresztnévként tényleg a 128., de az össz listában a 93. legnépszerűbb név.

2016. szept. 16. 09:24
 9/16 anonim ***** válasza:
Barátnőm kislányának ez a második neve. 12 éves.
2016. szept. 16. 15:39
 10/16 anonim ***** válasza:

Az unokatestvéremet is így hívják, már egyetemista.

2 nálam fiatalabb lányt is hívnak így a környezetemben.

Az egyik osztálytársamnak ez a második neve.

Szerintem szép név. Egyáltalán nem öreges, inkább arisztokratikus.

2016. szept. 17. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!