A Katalin név már egyáltalán nem divat?
Én nem ismertek olyat, akinek a kisgyerekét így hívják, vagy ezt a nevet tervezi adni a babájának.
Szerintem nem rossz név amúgy, lehet becézni, stb...
A legfrissebb (tavalyi) statisztika szerint valóban nem annyira divatos már, mint régebben volt. A 93. helyen állt meg.
Nekem mondjuk a felnőtt ismerőseim közt sincs túl sok Katalin, akárhogy nézem, egy volt kolléganőm jut eszembe, akiről már évek óta nem tudok semmit, meg egy barátnőm édesanyja és slussz. Gyerekekről meg ne is beszéljünk, köztük egyről sem tudok.
Ha neked tetszik és esetleg születik egy lányod, akkor esetleg add neki ezt a nevet.
Annyira biztosan nem divat, mint pl. a Hanna, Emma, Kincső, Csenge :)
De ismerősök körében van több Katalin, Kata nevű kislány is. Szóval nem is tűnt el.
Ez alapján a 128. leggyakoribb magyar női név volt, második keresztnévként a 179. (2015ben)
Bizony, a régi nevek kimentek a divatból.
Ismersz pl. fiatal Máriát, Erzsébetet, Klárát, Zsuzsannát?
Nekem tetszik a Katalin név, de nagylányomnak inkább ennek a névnek egy változatát adtuk, így Katinkának hívják (ennek azért volt konkrét oka is).
Vagy a férfinevek közül miért tűnt el az István, János, József, Ferenc?
Manapság idiótánál idiótább neveket adnak a gyerekeknek, sajnos.
Bocsánat, hülyeséget írtam.
Első keresztnévként tényleg a 128., de az össz listában a 93. legnépszerűbb név.
Az unokatestvéremet is így hívják, már egyetemista.
2 nálam fiatalabb lányt is hívnak így a környezetemben.
Az egyik osztálytársamnak ez a második neve.
Szerintem szép név. Egyáltalán nem öreges, inkább arisztokratikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!