Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » INFP típusként milyen szakmát,...

INFP típusként milyen szakmát, hivatást lenne érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Egyetemi képzésre sajnos nem tudok nélkülözni fél évente 2-300 ezer forintokat. Idő nem számít, nem feltétlenül gyorstalpaló tanfolyam érdekelne. De az időmet sem pazarolnám olyan tanulmányokra, amelyeknek nincs értelme, mert nem lehet vele elhelyezkedni.

Olyan munkát végeznék szívesen, ahol egyedül vagy minimális létszámú munkatárssal tudok dolgozni.

2016. szept. 6. 09:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vegyesen INFP-INTP jött ki az ilyen teszteken (mindig a határon billegve, gondolom a kérdéseken illetve az aktuális hangulatomon múlott a besorolás).

A nagy nyomást, a hajszát, azt, amikor nincs időm minőségi munkát végezni, nem szeretem. Remekül tudok egyedül dolgozni, amikor lassú, de precíz munkában haladok előre, és a végén tényleg egy kiforrott valamit engedek a világra. Nálam ez most vállalkozói minőségben végezhető pillanatnyilag.

2016. szept. 6. 10:28
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

"Ajánlott foglalkozások:

költő, festő, szabadúszó művész, zenész, író, tanár (művészet, zene, dráma), dalszerző, művészettörténész, könyvtári munkatárs, zeneszerző, előadó-művész, művészeti kurátor, író, könyvkereskedő, karikaturista, videószerkesztő , fényképész, filozófus, lemezbolt tulajdonos, operatőr, jelmeztervező, producer, filozófia tanár, könyvtáros, környezetvédő, filmrendező, aktivista, könyvesbolt tulajdonos"

Ez mind kuka, egyikkel se lehet elhelyezkedni.

2016. szept. 6. 10:29
 13/21 A kérdező kommentje:

Ápolás, betegellátás kizárt dolog, egyrészt mert nem magányos munkák, másrészt ahogy hallom, a legtöbb eü. intézményben folyton megy a fúrás a kollégák között, harmadrészt meg a sebesülések, vér látványát, mások fizikai fájdalmát nem tudnám megszokni.

A felvi oldalán én is tudok tájékozódni, azért köszönöm szépen a linkeket.

Pontosítok: elsősorban olyan válaszokra lennék kíváncsi, aki hasonló személyiségtipológiával rendelkezik és talált olyan hivatást, amit szívesen művel. Esetleg egy-két dolgot tud mondani a szakma előnyeiről és hátrányairól. A gondom az, hogy nem látom, melyik munka hogyan működik a való életben, melyik az, aminek a neve mögött van is valami, vagy csak elvégzi az ember a képzést, aztán hagyhatja a végzettségét igazoló papírját a fiókban rohadni.

2016. szept. 6. 10:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek, hogy Jung szerint milyen személyiségtípusba tartozol. Tudod, hányféle elmélet született még ezzel kapcsolatban? Persze van benne igazság, nem is kicsi, de elsősorban neked kellene tudnod, mi az, ami érdekel. Vagy menj el egy olyan pszichológushoz, akinek a munkapszichológia a szakterülete.
2016. szept. 6. 10:34
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget szerintem. De ezen az oldalon sokan ismerik ezt a személyiségelemző módszert és egyszerűbbnek tartottam leírni négy betűt, ami alapján nagyjából be tudnak lőni a válaszolók, semmint oldalakon keresztül kifejteni, hogy milyen ember is vagyok én.
2016. szept. 6. 10:48
 16/21 A kérdező kommentje:
Vállalkozást szívesen indítanék, hasonló indokból, egy munkapszichológust felkeresni jó ötlet, lehet, hogy tudna segíteni, nagyon köszönöm.
2016. szept. 6. 10:51
 17/21 anonim ***** válasza:
Ha egyedül akarsz dolgozni, a szabadúszó programozó tökéletes. Van (valami személyiségzavaros) munkatársam, aki elképesztő összegeket keres úgy, hogy a lakást csak kivételes esetekben hagyja el
2016. szept. 15. 08:36
 18/21 anonim válasza:
Én is INFP típus vagyok. Bár még nem találtam meg az álommunkát, egyelőre nyelvvel kapcsolatos munkákat végzek. Fordítás, tanítás, szövegírás. Az a jó benne, hogy változatos, és én szabom meg hogy mit hogyan mennyit csinálok. Dolgozhatok másokkal is vagy egyedül. Összességében a személyiségemhez tudom alakítani a munka jellegét, és ez a szabadság sokat jelent nekem. A másik hivatás pedig a gyereknevelés :) Amióta van két gyerekem, valahogy úgy érzem nagyon illik a személyiségtípusomhoz ez a tevékenység.
2016. szept. 16. 19:14
 19/21 anonim ***** válasza:
Én INFP/INTP lány vagyok. Infót tanulok, de még csak okj-n alapozni. Gondoltam a tanárira, de ahhoz még a beszédkészségemen dolgozni kell(mostanában sokat olvasok), aztán gondoltam valami szociális segítőre, de nem vagyok túlzottan közvetlen..Az sem vált be. Így végül ez lesz szerintem. :S . Ez áll hozzám még úgy közelebb. Én nem igazán szeretek másokkal együtt dolgozni, vagy legalábbis nem nagy csapatban.
2016. okt. 10. 11:20
 20/21 anonim válasza:
INFP lány vagyok, szociális munkás szakon tanulok :)
2017. márc. 5. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!