Így teljesen gallyra fog menni az idegrendszerem?
Először is, nem tudom, hogy melyik kategóriába írhatnám a kérdésem, mert az a helyzet, hogy kapásból háromba is beleillik.
Szóval, tegnaptól kezdve szakácsnak tanulok. Sokat olvastam a szakmáról s bizony rengeteg olyat írtak róla, hogy napi 16 órákat kell lenni a munkahelyen, pluszban még kb. sz*rba sem nézik az embert, ráadásul a fizetés sem valami sok. Alapvetően szeretek a konyhában lenni, de ezek fényében ez nem az a szakma, amit életem végéig csinálnék. Depresszióm és szociáis fóbiám is van, éveken keresztül bántottak az iskolában, félek, hogy teljesen össze fogok roppanni idegileg...nem mintha most nem lennék...elsősorban szakácsok véleményére, tapasztalataira lennék kíváncsi, hogy már meglévő mentális gondokkal kibírható-e ez a szakma. Más képzést nem találtam, ami érdekelne. :(
Igen. Nem csak az idegrendszered, de ez attól függ hogyan folytatod.
Írj rám s segítek.
Bár nem szakács vagyok, de valami maszekként talán elviselhető lehet. Tehát amikor nem mások rendelkeznek életeddel hanem minél jobban a magad ura vagy. Alkalmazottként nekem sem volt elviselhető sem a gépszerelői, sem a mérnöki sem más szakma. Míg szabad emberként nincs olyan munka amitől meghátrálnék. Amikor ipari tanuló lettem, az első napok nekem is gulágnak tűntek. Ahogy a többi is, és csak akkor változott meg minden amikor bárhogy dolgoztam csak alkalmazottként nem.
De várjuk például a külföldön dolgozó szakácsok válaszait, valószínű az ő sorsuk azért jobb lehet odakinn.
Nem szabad leereszkendi a személyeskedőkhöz.. Tudod, legyőznek a rutinjukkal..:)
Igen, kikészülhetsz. Sokan kikészülnek. Kivéve, akik alkalmasak a feladatra, nekik való a szakma és jók. Most kezded el tanulni, miért ne lehetnél te is jó.:) Rögtön az elején nem illik feladni, mikro még azt sem tudod milyen. Én már látom is magamelőtt a képet, ahogy szépen megélesítem a késem és felnézek a pult mögül egy vigyorral, hogy "Gyengének tartotok, akkor ezt figyeljétek". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!