Melyik döntésed bántad meg leginkább?
Én azt, hogy hagytam magam rábeszélni a jogu tanulmányokra 18 évesen, mert elhitették velem, hogy másra nem vagyok jó, csak magolásra. Az álom szakomat felejtsem el.
Azóta hobbi szinten űzöm az álomszakomhoz szükséges elfoglaltságot (nyelvtanulás), és nagyon szeretem meg élvezem. Még a pontszámom is elegendő lett volna rá anno.
Ehelyett most:
- 5. éve tanulom azt, amit nem szeretek;
- diákhitelt kellett felvennem;
- az egyetem után még 4-5 évet kell dolgozzak és félretegyek azért, hogy az álomszakot elvégezhessem (mert csak nappalin van meghirdetve).
Úgyhogy íme, oda kb. 10 év nyomorúság az életemből, hála a rossz döntésemnek, habár lett-e volna lehetőségem dönteni? Ha nem a jogot választom, nem támogattak volna otthonról, mégis a saját hibámnak érzem, hogy nem álltam ki eléggé magamért. :(
Kicsit elkalandoztam... de tényleg érdekelne, hogy a ti életetekben mi rossz döntést hoztatok eddig.
Volt pár... :D
-Rossz gimnáziumot választottam. Életem legrosszabb évei lettek. Társaság miatt volt rossz legjobban.
- Hagytam, hogy az önbizalmamat a béka segge alá vigyék.
- Nem álltam ki magamért.
- Leszartam mindent, így a tanulást is.
- Elhíztam, és nem tudtam magamat fékezni.
- Nem nyitottam emberek felé.
- Nem vállalatam fel soha magam.
- Hagytam, hogy megszégyenítsenek.
- Nem változtattam.
Ennek ellenére 2 évvel ezelőtt nagy változás történt az életemben. Új környezet, új emberek. Minden megváltozott.
Alakul az önbizalmam, egyetemre járok(szeretem!), vannak barátaim, a túlsúllyal még küzdök, de az is szép irányban halad.
Hogy pályaválasztásnál nem néztem jobban utána a dolgoknak (még akkor nekem internet elérhetòségem nem volt mondjuk, így több erőfeszítést igényelt volna, mint most), és hogy hallgattam a körülöttem élőkre, akik lényegében semmit nem tanácsoltak, csak megpróbáltak mindenről lebeszélni.
Meg egy emberrel nem kellett volna szóbaállnom. Bánom, hogy bizalmat szavaztam neki és hatással lehetett rám.
Hogy arra az egyetemre mentem, mait ŐK akartak, és nem irodalom, művészet szakra.
A sulit nem fejeztem be, és azóta is csak vagyok, mert nem találok normális melót, pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!