MBTI, szerintetek melyik típus a legalkalmasabb vezető?
Mivel egész életemben volt egyfajta "küldetéstudatom", és egész életemben azért kutattam / fejlesztettem magam, hogy ezt valóra váltsam, ezért nem tudok normális választ adni.
INTP vagyok, 20/F
Más INTP-kkel beszélgettem, de ők jobban hasonlítanak a "semmiben sem biztos relativista tudósra", ezért nem mondanám róluk, hogy vezetésre alkalmasak.
Viszont azt leszögezném, hogy én sem kifejezetten vezető akarok lenni. Legszívesebben tanácsadó, vagy a vezető mellett egy elsőszámú segítő lennék, de nem maga a vezető. Persze ha muszáj, akkor elvállalnám a vezetői szerepet is - ha nincs senki más.
ENTP és INTP a legalkalmasabb vezető, szerintem. Persze attól is függ, hogy egy pszichológiai tréninget kell vezetni terhes kismamáknak, vagy egy nemzetet egy háborún keresztül.
Az ENTJ a legalkalmasabb vezető.
ISTP/26
Szerintem tuti az ENTJ-k :D
És INFP vagyok, 20/L.
Mindenképpen a Te-domináns típusok, azaz ESTJ és ENTJ, főleg az utóbbi.:D ISTJ, INTJ is csinálhatja kiválóan, csak nekik nem feltétlen céljuk az élen járás ebben az értelemben. Persze az sem mindegy, milyen területre keresünk vezetőt.
18/L (Fogalmam sincs, milyen típus vagyok.)
INTJ / ENTJ a legalkalmasabb vezető.
Én INFP vagyok és 20 éves.
Hm... érdekes kérdés... :D
INTJ-ként legszívesebben kapásból rávágnám, hogy az INTJ-k és az ENTJ-k a legalkalmasabbak erre a kemény fellépésük, az ambíciójuk és az automatikusan terveket gyártó, rendszereket felrázó és megkérdőjelező látásmódjuk miatt, de ha nem veszik őket körbe "érzelgősebb" típusú tanácsadók, akkor hajlamosak durva kezű diktátorrá változni a csúcson, akiket inkább érdekli a további terjeszkedés, mint az emberek, akik felett állnak.
Az ENTJ meg alapjáraton nem tud belehelyezkedni más emberek nézőpontjába és nincs türelme olyan emberekhez, akik nem úgy gondolkodnak, mint ők, úgyhogy ilyen szempontból, az ENTJ a józanság bástyáitól konkrétan megfosztja saját magát, amennyiben nem tud kellően higgadt lenni.
Ami meg az INTJ-t illeti... nem vagyunk csapatjátékosak :D A többségünk úgy vélekedik, hogy csak az van biztosan jól megcsinálva, amit mi magunk csinálunk meg és kőkemény érvekre van szükségünk ahhoz, hogy ki lehessen minket billenteni abból a nézőpontból, amit ésszerűnek gondolunk. Aztán keresünk egy érvet, ami a másik érvet megcáfolja és kezdetét veszi a vita, amiből ugye mi akarunk győztesen kijönni.
Lágyabb vezetőnek az INFJ-ket (felejtsük el most Hitlert, minden gépezetben van hiba) és az ENFJ-ket tudnám elképzelni, mert bennük alapjáraton van valamilyen világmegváltó szándék, segíteni akarnak az embereken, így a népük nagyobb eséllyel járna jól velük, mint egy acélos ENTJ-vel, ám... az idealista típusokkal se könnyebb. Előfordulhat, hogy a józan ész helyett sokkal inkább az érzelmeik irányítják őket és a kényelmesen megszőtt kis álomképeik, így hiába van mellettük egy INTJ, INTP vagy ENTP tanácsadó, nem tudnák őket elhatárolni egy döntésüktől, ha érzelmileg kötődni kezdenek hozzá. Ilyen szempontból jobb az INTJ/ENTJ vezér, mert ha keserves vita árán is, de hideg logikával meg lehet őket győzni, hiszen a logika számukra az első, de az INFJ és az ENFJ az ideáljaiban hisz, így a logika lepereg róluk. "Jó szándékkal" simán elkövethetnek egy fatális tévedést, ami miatt aztán milliók szívnak csak azért, mert az ésszerűbb megoldást kegyetlennek találták.
Az ISTJ/ESTJ típusok valamennyire középútnak tekinthetőek... csak vezetőként az intuitív gondolkodás jelenti a nagy előnyt, hogy létrejöhessen a fejlődés, az STJ típusok meg hajlamosak begyepesedetté, röghöz kötötté válni és nem változtatni ezen még akkor se, ha hátrány van belőle. A "bevált, hagyományos módszer megvéd" alapon.
Áh, nem lehet ebben garantáltan jó választást hozni, mert mindegyik vezetésre alkalmas típusnak ott van a maga gyagyája, ami ronda dolgokat eredményezhet... visszatérek az alapelgondolásomhoz. Az ENTJ vagy az INTJ személyiség a legalkalmasabb vezetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!