Ti ingyenesek vagytok? Mit gondoltok erről?
Nekem vannak olyan ismerőseim, akik tényleg nagyon gazdagok, de több mint 2 gyerekük van, így jár nekik az ingyen közétkeztetés, tankönyvek, bérlet stb. Pedig nincsenek rászorulva!
Mik a vélemények erről?
Konkrétan elég ha 2-nél több gyereket csinálsz, és minden kijár, lehetsz te orvos, prof meg mittudomén..
Gyermekvédelem is létezik, azzal ugyanúgy jogosult leszel menzán evésre, meg ingyen TK-ra, stb...
Persze a kaja szar, az ebédlő zsúfolt, itt-ott piszkos, lerobbant... és az ingyen könyvek hiányosak, firkáltak, koszosak, sárgák... nem kellemesek. Megvenni talán nem olcsó, de mindenképp jobbak az új könyvek, a menza pedig felesleges, senki nem eszi meg azt a vacakot.
OK, de akkor is igazságtalan. Attól mert "csak" 2 vagy kevesebb gyereked van, még lehetsz szegényebb, mint egy jómódú 3 gyerekes. Ez nem függ össze.
Semmigond nincs a használt könyvekkel, úgyis használati tárgyak, de nagyon drágák új állapotban.
A kaja sem mindenhol rossz, bár abban tényleg van némi kivetnivalò.
De még ha rossz is, nem jár meg ugyanaz egy kisebb családnak?
"Semmigond nincs a használt könyvekkel"
Tapasztalatból mondom, hogy van. Nem kevés.
De mint írtam, nem csak akkor veheted ezt igénybe, ha nagy családod van, vannak egyéb esetek, lehetőségek.
Ez nagyon durva. Nem is értem, hogy hogy hagyhatják komolyan..
Szerintem ezzel az egésszel az a "cél", hogy minél több gyerek szülessen.
Van ismerősöm, aki csak azért szült egy 3. gyereket, mert úgy sokkal jobban élhetnének, mint kettővel.
Pedig az 1-2 gyerekes családokra is ráférhetne támogatás olykor, mint ahogy egy sok gyerekes is lehet gazdag pl. Ez tényleg nem törvényszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!