Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik szerint mindent tolerálni...

Akik szerint mindent tolerálni kell, azok miért nem tolerálják a kritikát?

Figyelt kérdés
Sokszor előfordul olyan helyzet, hogy egy kritikára olyan válaszok érkeznek, hogy "Miért kritizálod, miért nem tolerálod, fogadod el, hogy úgy van?" Na most az ilyen emberek miért nem tolerálják a kritikát, miért nem tolerálják azt, hogy valakinek más a véleménye, esetleg nem tetszik neki valami?
2016. aug. 5. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen válaszokat leginkább abban a kontextusban szokás értelmezni, amire az eredeti kritika érkezett, tehát ne kritizáld konkrétan emiatt vagy amiatt. De még akik abszolút értékként tekintenek a toleranciára, azok sem tolerálnak mindent, mint ahogy azok sem szeretnek mindenkit, akik szerint érték a szeretet. Nincs ember, aki az égvilágon mindent tolerálna.
2016. aug. 5. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Mert az ő élete. Jó bizonyos helyeken munkában, iskolában stb elkell fogadni a kritikát, de bizonyos szituációkban a egyszerűen semmi közük nincs beleszólni a másik életébe. Főleg olyanoknak akik nem vagy csak alig ismerik az illetőt.
2016. aug. 5. 20:50
 3/4 A kérdező kommentje:

# 2: Nem erről van szó.

Vegyünk egy példát: X ember elkezd kritizálni egy irodalmi művet, Y ember pedig felháborodik, és nem ellenérveket mond, hanem kb. ilyesmit: "Hogy merészeled? Milyen jogon kritizálod?"

2016. aug. 5. 20:52
 4/4 anonim ***** válasza:

"Vegyünk egy példát: X ember elkezd kritizálni egy irodalmi művet, Y ember pedig felháborodik, és nem ellenérveket mond, hanem kb. ilyesmit: "Hogy merészeled? Milyen jogon kritizálod?""

Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki mindent tolerált volna.

Én elég toleráns vagyok, de én sem tolerálok mindent.

Szerintem az ésszerű tolerancia kb. megegyezik a liberalizmus alaptételével: mindenkinek joga van bármihez amivel nem sérti más jogait.

Egy toleráns ember normális esetben tolerálja a kritikát.

Ha nem, akkor az alábbi lehetőségek vannak:

- nem igazán toleráns,

- a kritika minősége nem tolerálható.

2016. aug. 5. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!