Miért sikeresebbek a szép, vonzó külsejű, jóképű emberek?
Mennyi múlik a külsőn? Ha minden nem is, de...
Köztük több a sikerese,könnyebben másznak a ranglétrán és több kapu nyik meg előttük,több a lehetőséget kapnak.
Miért?
Mert a világ felszínes.
Egy jó külsejű ember könnyebben szocializálódik és épít ki kapcsolati hálót, több pozitív visszajelzést kap.
A többiek miatt, akik engedményeket adnak nekik, amiért vonzóak.
Hányszor hallottad, hogy valaki olyat mond, hogy "van önbizalma, pedig nem is szép/helyes". Magyarán ha szép vagy, ami vakszerencse, genetika, nem pedig teljesítmény, akkor több mindent megtehetsz. A csúnyáknak nem engedélyezik az önbizalmat, mert valahogy a külső kinézetéhez társítjuk.
Inkább azt mondanám, hogy csak bizonyos területeken előnyös tulajdonságok ezek. Van ahol hátrány. Műszaki, kutatási területeken nem a szép külsőt nézik. De van ahol csak a jó külsővel lehet érvényesülni mint a modellipar, filmipar, az eladópult mögé vagy a személyes ügyfélszolgálatra is szívesebben állítanak be egy vonzóbb nőt.
A szépség és a fiatalság nem tart örökké, hamar elszáll az idő, de aki képzett és éles elméjű, annak jó eséllyel folyamatosan ívelhet felfelé a karrierje még idősebb korában is.
A munkahelyemen látom, hogy sokkal szívesebben tájékoztatják azokat akik jól néznek ki vagy vidámak. Te milyen képet tennél ki a falra? Csúnyát vagy szépet? Kellemetlen vagy jó hangulatút?
A jól néznek ki sokszor nem egyenlő a szépséggel. Elég, ha jó a tartása, látszik, hogy van önbizalma, kisugárzása, esetleg sem arcra sem testre nem szép, de igényesen van öltözve. Jó a modora.
Genetikailag bennünk van, hogy a fajtánk legjobbját támogassuk, hiszen így maradhatunk fenn. Tehát igen sok múlik rajta, mert ez egy pozitív spirál lesz azoknak akik ezt tudják.
Nem vagyok szép, de ha éppen a legjobb ruháim egyike van rajtam és jókedvű vagyok, a körmöm és hajam frissen van megcsinálva teljesen másképp kezelnek ismeretlen emberek is, mint amikor bele vagyok fáradva a dolgokba.
Mondjuk ha azt a szép és vonzó külsejű egyént irigyek veszik körül akkor sütheti a szép és vonzó külsejét ha baxogatják és keresztbe tesznek neki és gáncsolják az előrejutásban.
Modellszakmában a tévézésben vagy filmezésben biztos előny a szép és vonzó külső de ha jelentkezel programozónak vagy részlegvezetőnek vagy igazgatónak akkor baxhatod a szép és vonzó külsődet ha nem értesz ahhoz ami elvárt és nincs meg hozzá a mentalitásod és elszántságod. Ha egy mindenre elszánt törtető lelkiismeretlen hazudozó ravaszkodó g**i vagy aki másokon és az igazságon átgázol akkor dagadt testtel és disznó fejjel is sokkal többre viszed mint a szép és vonzó külsővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!