Megbíztok más emberekben?
Az a baj, hogy én mindig magamból indulok ki. Mindig megbíztam mindenkiben, rengetegszer rá is fáztam. Egyszerűen nem bírom elképzelni, hogy miért használná ki bárki is a bizalmat csak azért, hogy "ártson".
Igazából már megtanultam, nem bízok meg már senkiben.
20 éven át volt a legjobb barátom a legjobb barátom. Aztán 20.000 Forintot ért neki ez, hogy eldobja a "barátságunkat". Unokatestvéremnél is kevés ember volt ,akikben jobban megbíztam. Szinte senki. Vele is minden nyarat együtt töltöttem, aztán egyszer egy bizalmas dolgot mondott el neki a testvérem, ami engem is érintett. Nem volt neki semmi haszna a dologból, ha kikotyogja, de mégis megtette. Neki is megért 20 évnyi remek kapcsolatot egy kis sz4rkavarás.
Sajnálom ezeket a dolgokat, nagyon.
Szóval?
Nem. Korábban én is megbíztam másokban, akiket jó barátoknak tartottam. De úgy tűnik, nekik mást jelent a barátság. Több esetben is elfordult, hogy valami nagyon bizalmasat mondtam el egy-egy barátomnak, és mindig továbbadták, volt, hogy mindenkinek elmondták.
Már nem is tartom őket igazán barátnak, csak ismerősnek, havernak.
És persze már megválogatom, hogy kinek, mit mondok el. Igazából sincs igazán senki, akinek bármit elmondhatnék. A párommal tudom a legtöbb dolgot megbeszélni. És anyukám olyan még, akinek elmondhatok bármit, anélkül, hogy visszaélne vele.
En is nagyon bizalnatlan vagyok. Egyvalakiben bizok mar csak meg.
Viszont azert nem art realisan szemlelni a dolgokat. Tulsagosan bizalmatlannak se kell lenni.
Kérdező, ne bízz meg más emberekben! Csak olyanokban, akikről tudod, hogy rendesek mindenkivel, nem csak veled.
"Vele is minden nyarat együtt töltöttem, aztán egyszer egy bizalmas dolgot mondott el neki a testvérem, ami engem is érintett."
És ez a bizalmas dolog annyira durva volt, hogy a saját unokatestvéred többet nem áll szóba veled? Mégis mi a francot csináltál te? Egy normális családban, normális rokonságnál ilyen nem törtémik meg, ha csak tényleg nem valami komoly bűnt követtél el.
kérdező, ezentúl olyan személyek barátságát keresd, akikről tudod, hogy nem csak veled jók, haenm mással is. Akik összességében rendesek, akik nem alkoholisták, nem gonoszak. Tudom, hogy kevés ilyen van az országban, de próbáld velük felvenni a kapcsolatot, és kevesebb olyan dolgot csinálni, ami miatt még a saját rokonaid is megutálnak. Ha már rendes emberekkel barátkozol, akkor neked is annak kell lenned. Ha meg te magad is tudod, hogy milyen vagy, és hogy vonzódsz a kevésbé rendes alakokhoz, akkor meg ne csodálkozz, hogyha hátba támadnak.
Családi gondok voltak, kicsit komolyabbak, anyám és köztünk, tesóm ezt tovább adta az unokatestvéremnek, ő pedig leadta a drótot. Ennyi történt. Beszélünk mi még, csak tudod, ez már nem olyan, olyan, hogy érződik a levegőben, hogy nem őszinte.
Nem úgy kell elképzelni, hogy rossz dolgokat mondok vagy állítok, kitalálok másokról és azt adják tovább. Átlagos dolgok, vagy olyan dolgok, amiknek az átadásához kell egy kis bizalom, ezzel pedig visszaéltek. Ennyi.
Nem. Nem egyszer játszották el a bizalmamat, szúrtak hátba, főként az utóbbi időben. Ahhoz, hogy én még egyszer ebben az életben valakiben megbízzak...rengeteg időnek kell eltelni, de talán még az se lesz elég.
És jól teszed hogy nem bízol senkiben! Nagyon óvatosnak kell lenni! Mindenki más, megtörhet a jég...
De hogy megbízok-e más emberekben? SOHA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!