A barátnőm testvére down szindrómás, ezt hogy kezeljem?
17 éves fiú vagyok, a barátnőm 16.
1 hónapja vagyunk együtt, ő már volt nálunk, most az ő szülei is meghívtak magukhoz. Van egy 14 éves down szindrómás kishúga és egy kicsit félek, mert nem tudom, hogy viselkedjek majd ebben a helyzetben.
Egyáltalán nem zavar, hogy a testvérének van ez a betegsége, tudom, hogy jó tesók és nagyon szeretik egymást. Csak aggódom, hogy nehogy rosszul kezeljem a helyzet vagy valamit elrontsak. Szerintetek mi lesz így?
Még, hogy normális... Down szindrómáról beszél a kérdező, nem enyhe fokú autizmusról...
Kérdezd a barátnődet.
Csak legyel vele rendes, normalis.
Nem kell tulsagosan se ajnarozni.
Illetve ne hasznalj szokepeket.
Egy kollegam jol felduhitett egy gondozottat egy angol szofordulattal. Nem ertik az ilyet. "Mi rosszat csinalsz?" Igy kerdezte tole hogy mit csinal es rosszul esett neki, hogy azt feltetelezik, hogy o barmi rosszat csinal, ertheto.
Az arcaba ment a nonek, aki nagyon megijedt.
De kozbevagtam, es elmagyaraztam hogy ugy erti mit csinalsz! Es hogy ugyesen mosogatsz, segitesz nekem! :)
De akkor miert igy kerdezi? Mondom ez csak egy mondas. Semmi rosszat nem akart, csak hogy mit csinalsz eppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!