Miért van ennyi éjszakai bagoly? Mekkora hányaduknak ez a valódi belső ritmusa?
Az exem munkanélküli és éjszakai bagoly. Hajnali 2 és 4 között fekszik és 10-12 között kel lassan, nehézkesen, még sokat fekszik az ágyban ébredés után (akkor is akár, ha dolgai lenének).
Azután megfigyeltem, hogy az egyetemista ismerőseim és akármi miatt nem dolgoznak jellemzően szintén éjszakai baglyok.
Filmnézéssel, sorozatnézéssel, chat-eléssel, interneten olvasgatással valóban el lehet húzni az időt. Képernyő előtt ülnek, a fény megzavarja a szervezetüket, átesnek a holtponton, érdekes, leköti őket amivel épp foglalkoznak...
Nekem mindezek ellenére különös, hogy ennyire sok bagoly-típusú ember van, akik éjfél után akár órákkal fekszenek és délben kelnek.
Én magam tinikoromban is maximum egyig bírtam fent lenni és kilenc-fél tíz felé kidobott magából az ágy.
Amit én magam is leírtam, az elegendő ok? Világító képernyő nézése stb?
Valóban ennyi ember lenne, akinek ez a belső ritmusa?
Akinek nem, az valóban a rossz ritmusú élettől enervált, fáradékony, motiválatlan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!