Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért utálják a romák a...

Miért utálják a romák a 'cigány' szót?

Figyelt kérdés

Nem azért teszem fel a kérdést, hogy provokáljak másokat! Csupán az érdekel, hogy a romáknak mi a bajuk ezzel a szóval. Sokszor hallottam már, hogy ők azzal vágnak vissza, hogy ,,XY magyarok!''. Ez persze az XY magyarokat nem zavarta, mivel azok... De a cigányok is cigányok, akkor miért baj, ha ezt mondják, miközben csak hallják, hogy ,,cigány'', nem pedig trágárkodva odaszólnak nekik. Ők miért mondhatják, hogy magyar?

Sőt, egyes roma származásúak még azért is felkapják a vizet, ha a roma szót hallják. Akkor most soha semmilyen jelzővel nem lehet illetni őket?

Nyilvánvalóan nem az a bajuk, hogy ők cigányok, mert egymás között mondhatják.

Tehát a magyarok nevében kérdezem: Tisztelt romák! Hogyan szólítsunk benneteket?

2016. jún. 23. 16:43
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%
Amikor én jártam suliba, akkor úgy vágtak vissza, hogy "paraszt". Tehát azt se tudták mit jelent az a szó, hogy cigány.
2016. jún. 23. 16:45
 2/29 anonim ***** válasza:
97%
Mert szégyenlik a saját fajtájukat.
2016. jún. 23. 16:54
 3/29 anonim ***** válasza:
97%
Mert ha beléd akarnak kötni akkor bármire "megsértődnek".
2016. jún. 23. 16:55
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem tapasztaltam, hogy zavarta volna őlet a cigány szó. A "roma" inkább valami fentről jövő PC valami. Ugyanakkor ha negatív kontextusba tett jelzőként vagy megszólításként használják, akkor jogos, ha felháborodnak, én is felháborodnék, ha a magyar szót ilyen kontextusban használná rám egy nem magyar.
2016. jún. 23. 16:58
 5/29 anonim ***** válasza:
93%
A roma az cigány nyelven "ember"- jelent . Amikor ők romának hívják magukat az olyan, mintha te "ember"-nek hívnád magad. Bár ha ők "Az emberek", akkor vajon mi kik vagyunk?
2016. jún. 23. 17:19
 6/29 anonim ***** válasza:
34%
Mert cigány-t romák 99.9%ára használják, akik romlást szolgálják.
2016. jún. 23. 17:43
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ez ugyanolyan mint amerikában, hogy csak az afro-amcsik használhatják azt hogy "nigga"
2016. jún. 23. 17:43
 8/29 A kérdező kommentje:
Na igen, de a néger szóra szerintem ott nem hisztiznek. :(
2016. jún. 23. 17:48
 9/29 anonim ***** válasza:
29%
"Az emberek", akkor vajon mi kik vagyunk? Idézet vége. Mi Magyarok vagyunk, magok, az elsők, nekünk küldetésünk van. Aki erről semmit nem tud az olvasson először ennek utána. A cigány (gány) az utcánkba is van 2-3 család de hagy ne mondjam.. A szemetet legutóbb el kellett vitetni a házuk elől és kisebb dózert hozattak mert lett egy pótkocsival, sajnos ez nem vicc, valóság. A másik meg a kertbe gyűjti, NO Komment..
2016. jún. 23. 17:57
 10/29 MZ.per.X ***** válasza:
100%

"a néger szóra szerintem ott nem hisztiznek"

A néger szóra nagyjából elsőre neked mennek.

2016. jún. 23. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!