Egy cigány ember és egy cigány asszony itt ülnek a tömbház előtti padon, nem itt laknak. Félek tőlük. Többi lent. (? )
Sziasztok!
Itt ül két cigány a ház előtti padon. Mikor jöttem haza a kutyával, akkor is utánam szólt a férfi, hogy milyen fain, biztos drága lehetett, gúnyosan... egyedül járok haza a suliból, és nagyon félek tőlük. Nem is itt laknak... a férfit már sokszor láttam, mindig errefelé járkál egy nagy bottal a kezében, a nő meg mintha terhes lenne. Félek kimenni a házból, alapvetően mindig féltem a cigányoktól, de így, hogy beszólt nekem a férfi... mit tudnék tenni? Járkáljak úgy, mintha itt se lennének?
13/L.
Csak azért, mert cigány valaki, nem kell tőle félni. Ugyanolyan ember mint te vagy én. Viszont aki beszólogat, esetleg másra is vetemedik, attól már illik tisztes távolságot tartani. Ne szólj vissza, ne kötözködj velük. Rájuk se nézz, nézd őket levegőnek. Ha ennek ellenére beléd kötnek, ( értsd: nem hagynak tovább menni ), akkor az a legjobb dolog amit tehetsz, hogy nem szólalsz meg, vagy ha alkalmad van rá segítségért kiáltasz. Nem szólsz, hanem sikítasz, kiabálsz. Ettől ugyanis inába száll a bátorságuk, mivel nincsenek ismerős terepen, nem tudják ki van épp otthon vagy a közelben.
HA ilyen eset előfordul, elsőnek felhívod a 112-es segélyhívó számot, ahol bemutatkozol, elmondod részletesen, hogy mi történt. Ha van otthon szülő, természetesen neki szólsz először.
Tapasztalataim szerint ha visszajárók, akkor két dolog lehetséges. Vagy ismerősök lakik arra, vagy körbe néznek ki lehet potenciális áldozat. Jó eséllyel a kutya miatt volt csak beszólás, és nem egyéb. Bár nem tudom milyen kutya fajta volt. Semmi képen ne hagyd annyiba a dolgot, mindenképp szólj a szüleidnek, és az környéken élőknek, akikkel jóban vagy. Ajánlom még a gáz spray-t, mint önvédelmi eszközt. Tanulhatsz is önvédelmet, de egy 13 éves kislány egy 20-30 éves emberrel semmilyen formában nem fog elbírni.
Üdv, egy Rendőr.
Abszolút csatlakozom az előttem szóló kollégához, azzal a javaslattal kiegészítve, hogy mi lenne, ha a barátaid kérnéd meg, hogy kísérjenek haza? Csoportosan kisebb az esélye, annak hogy bajod esik, de ez nem csak a jelenlegi eset-(amúgy fenn áll még, vagy megoldódott?)-tel kapcsolatban tanácsolom. Ha iskolában tartok előadást, akkor is elmondom a gyerekeknek mindig.
Ha van problémád, írj nyugodtan privátot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!