Ha most 2016-ban írnod kéne egy filozofikus regényt, milyen problémát boncolgatnál, miről szólna, mit tanítana, mi lenne az üzenete?
Én amikor rájöttem a determinizmusra az nagyon elkeserített. Ezért talán arról szólna, hogy hogyan tanultam meg együtt élni a tudattal.A másik, hogy semmiben sem lehetünk teljesen biztosak. Lehet, hogy nem is léteznek a szeretteink, stb. Ugyebár amiből kiindul ez a "Gondolkodom, tehát vagyok" gondolat. Ezzel ugyanúgy voltam, mint a determinizmussal. Megjegyzem azóta sikerült (szerintem) nagyon meggyőző filozófiai bizonyítékot találnom arra vonatkozólag, hogy ez a gondolkodom-tehát-vagyok gondolatmenet hibás. Csak még nem tudtam elmondani a véleményem hozzáértő embernek, de a gondolatmenetem elviekben sem támadható. Most abban reménykedem, hogy ha betöltöm a 17-et felvesznek a Mensa HungaIQába, és ott megkérdezhetem mások véleményét. A regényben talán benne lenne ez is, most hogy így belegondoltam... És most, hogy mondod... lehet, hogy meg kéne írnom, végül is valamiből szeretnék nagyon meggazdagodni:).
[link] Aki esetleg nem tudná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!