Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A sírás kerülget, elrontottam...

A sírás kerülget, elrontottam az életemet. (? )

Figyelt kérdés

Nézem a ballagók képeit a régi gimimből, a sírás fojtogat. Félelmetes érzés, ahogy látom a régi osztálytársaimat már szinte kész felnőttként. A fiúk öltönyben, a lányok szépen kisminkelve, szép frizurával, csinosak, boldogok, reményteljes élettel. És holnap érettségiznek. Én megbuktam és kiiratkoztam, de ha nem teszem, akkor valószínűleg előbb utóbb eltanácsoltak volna. Én voltam a tipikus lógós, nemtörődöm link alak, aki magasról tett a tanulásra. Én voltam a fekete bárány, akinek távoznia kellett. 20 éves leszek lassan, egész életem során semmit nem tettem le az asztalra. Esti tagozatra járok, de a régi sulimhoz képest itt annyira gyenge szinten folyik a tanulás, hogy úgy érzem feleslegesen csinálom. Két opciót látok, a kettessel való átvergődés vagy a bukás.

Mit megadnék azért, hogy végzős diák lehessek és én is ballaghassak egyszer. De én már soha nem fogok. Sose leszek tagja egy családias osztályközösségnek, sose lesz tablóképem, senki se fog gratulálni és sok sikert kívánni az egyetemhez. Elcsesztem. Egy kisiklott életű jelentéktelen ember vagyok, a torkomban gombóccal nézem ezeket a képeket.

2016. máj. 1. 22:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%

Legalább a tablókép fotózásig kibírhattad volna.

Úgy akkor mehettél volna augusztusban pótvizsgázni, majd ősszel érettségizni, és 1 év múlva ilyenkor csak nevetnél a sok érettségizőn, és várnád a szeptembert ahova beadtad a jelentkezést.

2016. máj. 2. 13:14
 12/19 A kérdező kommentje:

Most szeptemberben iratkoztam ki, és jövőre érettségizek. Bocsánat, ha nem voltam érthető. :)

Köszönöm a biztatást, megpróbálom összeszedni magam. De az egész életem kb. romokban, semmi akaraterőm nincs így, de sose volt az elmúlt években... Gyűlölöm magam emiatt (is). Sokáig depresszióval küzdöttem, 17 évesen megpróbáltam megölni magam. Kb. úgy éltem a napjaimat, hogy egy évem sincs hátra az életből, így nem láttam értelmét tanulni, az iskolában megfelelni. Senki sem értette, miért voltam olyan amilyen, csak elkönyveltek egy buta, alkalmazkodásra képtelen, elmebajos diáknak, vagy akárminek, ami elég erős indok már ahhoz hogy emberszámba ne vegyenek, kikészítsenek, majd eltakarítsanak onnan. De én megelőztem a kirúgást, inkább kiiratkoztam.

Egyedül általánosban sikerült produkálni valami vállalhatót, de az évek múlásával ide süllyedtem.

Jelenleg nincsenek barátaim, munkát se találok, üres az életem. Alig mozdulok ki, egész nap itthon vagyok, már lassan egy éve. Szörnyen érzem magam, nehéz így akaraterőt kicsikarni magamból. De megpróbálom.

2016. máj. 2. 13:43
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
én elit iskolában érettségiztem. voltam ballagáson, banketten, mégis utáltam mindkettőt, az osztályommal együtt. ne sajnáld hogy ez kimarad az életedből, érettségizz le, és szabad a pálya :)
2016. máj. 2. 13:47
 14/19 anonim ***** válasza:
59%
8 osztályra vannak képzések, amiben akár el is helyezkedhetsz, pl. méhészet
2016. máj. 2. 15:40
 15/19 andipanni válasza:
25%
értem.
2016. máj. 2. 17:58
 16/19 anonim ***** válasza:
18%
Lehetsz közmunkás is! A sok alkesz luzerral csatornát takarìtani, sumákolva kannásbort inni. Látod feladtad nincs jövőd! Ha ilyen a hozzáállásod ne reménykedj, hogy majd segìt vki. Csak magadon tudsz segìteni! Hajrá! ( én segédmunkával, asztalos mellett kerestem meg a sulira a pénzt! Lány létemre)
2016. máj. 4. 09:13
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A képeket szard le. Ott mindenki sikeres és zseniális, és nagyon hiper-szuper.

ELTE matekon volt egy 70 év körüli évfolyamtársam. Egyszer megkérdezték tőle, hogy "mi a túrót keres itt, sosem fog dolgozni a szakmában". Ő csak röhögött, és annyit válaszolt, hogy "Leszarom. Érdekes amit itt tanítanak." :-)

De megsúgok egy másik titkot, amit sokan elrontanak:

Az egyetem nem a régi életed folytatása, hanem egy teljesen új élet kezdete. Tegyük fel, idén érettségizel, felvételt nyersz hozzánk, az ELTE-re.

Csak és kizárólag azt fogják rólad tudni, amit elmondasz, vagy amit ott csinálsz. Az alapján fognak megítélni.

A középiskolások meg... megsúgok mégvalamit: A középiskolás ember kapcsolatok 99,9999999%-a megszűnik középsuli után. Nem számít. :-) A osztályközösség, tablókép, és a sok siker kívánás az egyetemen is megtörténhet.

2016. máj. 4. 13:36
 18/19 anonim ***** válasza:
19%
Igazán nem akaró szemét lenni de úgy van ahogy érzed. Rendesen elb***tad. Viszont ahelyett, hogy nekünk siránkozol, inkább tegyél valamit. Én sem vagyok túl idős, még gimibe járok de van egy ilyen osztálytársam akinek már van 400 hiányzása és még csak tenni sem akar az érettségiért. Azért is meg kell dolgozni. Az életben sem tehetsz olyat hogy ellógsz a munkahelyről. Egyébként nem minden az érettségi, mert szakmát is szerezhetsz. Hidd el nem leszel attól kevesebb mint egy diplomás.
2016. máj. 4. 14:18
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen nem lehet elrontani az életet. Akkor rontod el, ha ebből most nem szűröd le a tanulságokat, és ugyanúgy folytatod a dolgaidat, mint eddig.
2016. máj. 4. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!