Így érdemes lenne nekivágni?
Előre is bocsánat, ha hosszú lesz, és előre is köszönöm, aki elolvassa és válaszol.
Tehát barátom angol, de 4 éve itt él Magyarországon, és május végén fog visszaköltözni Angliába. Mi 2 és fél éve vagyunk együtt, és mondhatni benne találtam meg azt az embert, akire mindig is vágytam. Eddig csak 2 kapcsolatom volt, és bár viszonylag sokáig együtt voltunk, egyikőjüknél sem éreztem azt, hogy sokáig szeretnék velük lenni. Szüleimnek nincs vele semmi bajuk, bár az elején zavarta őket, hogy nem tud magyarul, és fordítanom kellett, de most már elfogadták őt úgy, ahogy van. Mindenben támogatnak engem, beleértve abban is, hogy én is menjek vele. Viszont 9 hetes terhes vagyok, ráadásul az egyetemet is éppen hogy befejeztem, és félek, hogy ott nem találnám a helyem. Folyton arra gondolok, hogy mi lenne, ha nem fog tetszeni. Mivel barátom ott nőtt fel ezért ha neki nem is, de nekem egy teljesen más kultúrába kell beilleszkednem. Egyébként évek óta fontolgatom, hogy mindenképpen szeretném elhagyni ezt az országot, de most hogy itt állok döntés előtt, elbizonytalanodtam.
Itt főleg az olyanok véleményét várnám, akik ott éltek/élnek vagy vannak tapasztalatai. Nem szívesen vágok bele csak úgy az ismeretlenbe.
Ezen a terhesség előtt kellett volna inkább elgondolkoznod. Baba nélkül könnyebb később megfutamodni.
Ezt ne úgy vedd, nem pálcát török feletted!
Amúgy, ha már rég óta elakarsz menni, és a szüleid is támogatnak, miért ne? Igaz, hogy a babával nehezebb lesz, de biztos megoldod.
Honvágyad akkor is lenne, ha a szomszéd faluba költözöl, max nehezebb így hazamenni.
Nem mondanám, hogy teljesen más kultúra.. persze, vannak különbségek, de egyáltalán nem egetverőek.
Személy szerint nem szerettem UK-ben élni, el is jöttem onnan egy másik országba, de rengeteg barátom kinn él évek óta, és imádják. Tény, ahol én laktam (Észak-Írország), ott eléggé utálják a külföldieket (pedig maximálisan igyekeztem beilleszkedni, a nyelvet is anyanyelvi szinten beszélem) meg a hely maga elég tré. De annyi jó helyről hallottam, Londonon kívül csak jókat hallottam a kinn élő barátoktól.
Továbbá, ha nem jön be, akkor 3 óra alatt otthon vagy repülővel - pláne, hogy nem égetsz fel minden hidat magad mögött.
A helyedben megpróbálnám, nem igazán van mitől félned ebben a helyzetben. Komolyan inkább maradsz Magyarországon egyedülálló anyukaként? Ha nem jön be, bármikor vissza tudsz jönni.. Meg sem próbálni szerintem nem lenne jó döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!