Holnap lesz egy zh-m ( szóbeli felelés). Szerintetek ez segíthet bármennyit a helyzetemen? (Több lenn) 20/L
sajnos több okból nem sikerült most felkészülnöm a zh-ra.. Persze most még megpróbálom átnézni az anyag egy részét.
Úgy gondoltam viszont, hogy felöltözök egy szép visszafogott blúzba, fekete szoknyába, csinosan és emellett az egész feleletem stílusát ilyen nagyon ijedt, izgulós kislányosra veszem
Buta vagy :D bár ha a tanár suttyó bejöhet...
Én ilyenkor azt csináltam, mivel egyértelmű volt, hogy nem fogom bevágni az egész anyagot, ha tételek vannak, akkor csak párat tanulsz meg és imádkozol, ha összefüggő anyag, akkor részleteket, hogy tudj rizsázni innen onnan és úgy tűnjön, mintha tudnád
Az elgondolás nem rossz. Azonban. Ha nagyon szép lány vagy (mint én :) ), akkor többet is lehet tenni.
Engnem gimiben, bár top10-es tanuló voltam, ki akartak rúgni. A biosztanárommal volt egy pár éves afférom, na mindegy hosszú történet, a lényeg, hogy volt fegyelmi tárgyalásom.
Mivel vékony vagyok, szőke, kékszemű és nagymellű, ezért arra helyeztem a hangsúlyt. Olyan rbanczosan én életemben nem öltöztem fel. Mivel nem akartam hogy kirúgjanak, ezért (bár én tudtam, hogy férfiak lesznek ott) ezért feszülős miniszoknyát vettem, feszülős, mélyebben dekoltált felsővel, azaz cicit ki, szolid smink, haj belőve, aztán hadd szóljon.
Tehát pusztán a látványom nagyon sokat dobott a pozitív végkifejleten. A kiállás más. Ha úgy állsz ki, hogy az ijedt szende szerencsétlent játszod, az nem jó. Mégpedig azért nem, mert ha olyan az ember akivel szembe kerülsz, akkor igen könnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz. Ha magabiztosságot sugárzol, és olyan is a fellépésed, akkor tudattalanul is elhiszik rólad, hogy neked van ott keresnivalód.
Ijedtnek semmiképp se tettesd magad, izgulósnak se. Légy udvarias, határozott és magabiztos.
És persze holnapig nyelj be annyit a tananyagból, amennyit csak bírsz.
Ugyanakkor. Ami nálam működött akkor azoknál az embereknél, az lehet nálad nem fog. Ezért hangsúlyozom, hogy egy személyes példát mondtam, lehet olyan a tanár, hogy nem hat rá, nem tudom.
Tehát ha csinosan jelensz meg, akkor jelenj meg úgy csinosan, hogy eltereld a tanár figyelmét.
És tanulj honlapig amennyit csak bírsz.
24/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!