Utánvétes csomag esetén ha nem tudom átvenni, akkor is dobnak be értesítőt, majd később a postán átvehetem?
Rendeltem egy csomagot a netről, nyomon követésen már ott van,hogy kézbesítés alatt (8:10 től)
Viszont úgy adódott,hogy nekem fél kettő körül el kell mennem és senki nem lesz itthon.Nem biztos,hogy fél kettőig megérkezik.
Köszönöm,időközben kaptam választ.
Hogy dobnak be értesítőt ha nem találnak otthon.Postás hozza,de elvileg ha 8-10-ig nem hozta ma már nem is fogja,csak holnap.
"A postaládába dobnak értesítőt :D"
Ja,elvileg. De sok esetben nem jutunk be a lépcsőházba a postaládához,ilyenkor vagy a bejárati ajtóra vagy a legközelebbi kukába dobjuk az értesítőt.
Egy futárcsávó.
Nekem egyszer egy ilyen csomagot a kézbesítő postás (biztos, hogy postás kézbesítette, mert úgy lett leegyeztetve, és postai bélyegző is volt rajta) egyszerűen csak letette a lábtörlőnkre. 10 emeletes lépcsőház, szóval a lépcsőházba bejutott, a postaládákhoz hozzáfért, de nem értesítőt dobott. Természetesen jelentettem az esetet.
No, szóval ha posta hozza, kellene értesítőt hagyniuk, de én amit lehet, postán maradóként kérek, és akkor a posta futár nem hozza ki, csak megkapom SMS-ben/e-mailben, mikor vehetem át (a hol általában nem kérdés, mert azt is meg kell jelölni).
Más futárszolgálatok telefonálnak, legalábbis nekem így volt, és akkor egyeztetek velük. Volt azért olyan, hogy le volt egyeztetve, hogy délután hozzák, amit rendeltem, és délelőtt már ott toporogtak az ajtó előtt (a lépcsőházba valaki beengedte őket), hogy nincs ott senki. Szerencsére egy mozgósítható családtagnak tudtam szólni, hogy menjen át, kb. negyed órát kellett várniuk, mire odaért. Kiderült, hogy fordítva pakolták meg az autót, és azért jöttek hamarabb...
Olyan még nem volt, hogy futártól nem szóltak volna, és a postás sem kézbesít azóta a lábtörlőre semmit, amióta arra az esetre panaszt tettem.
Úgy van,hogy postás hozza,nem külsős futárcég. (Azokkal jó tapasztalatom van emailt küldenek,hogy kb milyen időintervallumban érnek ide,illetve hívnak ha itt vannak)
De befogják dobni az értesítőt vagy pedig holnap hozzák ki.Elméletileg :D
Ismerősöm mesélte,hogy neki olyan volt,hogy a lépcsőházból az egyik lakó vitte fel az értesítőt,mert ott volt a földön. Postás pedig csengetett,ismim beengedte. De nem vitte volna fel neki a csomagot,helyette az értesítőt elszórta a lépcsőházba.
Azt nagyon aljas dolognak tartom,hogy ha netán nincs otthon az illető akkor kidobják az értesítőt,meg össze vissza leteszik. Ez a munkájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!