Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A szüleim ezt mikor hagyják abba?

A szüleim ezt mikor hagyják abba?

Figyelt kérdés

Állandóan, ha valamiben nem értünk egyet, és próbálom észérvekkel alátámasztani a dolgokat, csak annyit kapok vissza megmagyarázásképp, hogy "te még csak egy kis lázadó tini vagy". Mi?

Nem érzem, hogy hisztis, legfőképp nem "lázadó" az, ahogy kifejezem magam. Úgy érzem, egy kisgyereknek kezelnek, és abszolút lealacsonyító, hogy figyelembe sincs véve a véleményem. A szüleimnek mindig a gyereke maradok, de mikor fejezik már be ezt? Ha szóba akarnám ezt hozni, akkor is a szemembe röhögnének, és le lenne tudva ennyivel.

Már hazajönni se sok kedvem van, mert kb minden nap megkapom valamilyen formában, hogy "nem érdekes, ő még csak gyerek".

18L

2016. márc. 6. 08:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nem felfújás, az oldal lényege ez. Kérdést feltenni, segítséget kérni. Nem azért tettem meg, mert különben levetem magam valahonnan, hanem mások véleményét is megnézni, esetleg választ kapni arra, ezen hogy lehet változtatni.

Én próbálok nézőpontot váltani, de ha egyszer sért, akkor sért. Talán ha hallanád a hangsúlyt, meg benne lennél magában a szituációban, neked se esne túl jól.

2016. márc. 6. 09:59
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is voltam úgy, hogy minden bajom volt a szüleimmel.Elmúlik ez egy idő után.Az ember rájön, hogy anyunak volt igaza és kész.
2016. márc. 6. 10:02
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem mindegy ember, szituáció, szülő egyforma. De legyen így.
2016. márc. 6. 10:03
 14/18 A kérdező kommentje:
minden*
 15/18 anonim ***** válasza:
Ráadásul szerintem ha a véleményed nem orbitális baromság, akkor figyelembe veszik.
 16/18 anonim ***** válasza:

Mások a nézőpontotok a szüleiddel, mindenki elvileg átélte ezt a korszakot, tehát kéne emlékezni rá.

Nekem is a párom fia mond a saját szemszögéből helyzeteket(18 éves), de sosem hurrogtam le, mondjuk vele kapcsolatban más az, ami idegesít(folyton poénkodik, és nagyon fárasztó már, meg próbál keménykedni, meg velem versengeni)

De minden esetben végighallgatom, és ha próbálnám neki ezt mondani, hogy még gyerek vagy, lehet, nekem is támadna.

2016. márc. 6. 10:05
 17/18 anonim ***** válasza:
szia! én abszolut megértelek. sajnos vagy nem sajnos a szüleid mindig gyerekként fognak kezelni, ezen csak úgy tudsz változtatni szerintem, ha figyelmen kívül hagyod az ilyen megjegyzéseiket és a magad útját kezded el járni
2016. márc. 6. 13:02
 18/18 anonim ***** válasza:

A pozitívum: megértelek

A negatívum: nem tudsz változtatni

Kicsit bővebben: A többieknek azért igaza van, nem mindegy mi a szituáció. Azért lenne jó példát hallani, mert vannak esetek amikor az ember csak azt hisz hogy igaza van, és vannak olyanok amikor tényleg igaza van. Az ember az előbbit is nagy hanggal tudja mondani. Nem mindegy hogy azon erősködsz-e, hogy kopaszra akarod nyíratni a hajad, és mi az hogy szerintük nem kéne vagy azon, hogy a családnak nem kéne felvenni egy olyan hitelt amit nem tudtok fizetni (most csak mondtam két extrém példát)

Cseppet már idősebb vagyok mint te, de máig az van a szüleimmel, hogy ha mondok valamit (ötletet), akkor először nem is törődnek vele, amikor sokat mondom (egy idő után ingerülten) akkor mit cirkuszolok, majd kb. fél év múlva mégis úgy van valami megcsinálva ahogy mondtam és akkor már az van, hogy "milyen jó hogy ezt csináltuk". Szóval ez van.

2016. márc. 6. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!