Esti érettségit nehéz letenni?
28 éves vagyok, a közelemben van ilyen lehetőség /csak 5 kilométert kéne utaznom/, szakmunkás bizonyítványom van, a munkaidőm rugalmas, sokat nem kell bent lennem, én osztom be az időmet, szóval időhiány nem lenne. Ennek ellenére nagyon tartok főleg a matematikától mert mindig nagyon gyászosan ment, ha mások előtt kell sima egyszerű számításokat végeznem már lever a víz, lámpalázas leszek /talán egy rossz berögződés lehet általános suliból/. Aki estin érettségizett leírhatná a tapasztalatait, mennyit tanult kb naponta, mennyire érezte nehéznek stb...
Köszönöm előre is. :)
Én is estin érettségiztem munka mellett.
30 évesen mentem vissza az iskolapadba.
Mivel régen jártam suliba, így nekem elő kellett vennem a tankönyveket, és tanulnom kellett. Voltak tantárgyak amikkel nem igazán foglalkoztam mert valamiért elég volt annyi amennyit az órán jegyzeteltem. Matekkal sem foglalkoztam annyit, pedig nem vagyok olyan jó benne..
Én bevallom kicsit fárasztónak éreztem munka, és család mellett, egyszer buktam is matekból, de a pótvizsga sikerült. AZ érettségi is. Mondjuk én gyorsított érettségin voltam, lehet ezért ment olyan nehezen.
Ne parázz rá, egyáltalán nem nehéz!!!
Attól függ.. hány éves lenne a képzés?
Esti érettségi nincsen, egyféle érettségi van mindenkinek.
Esti iskolában fel lehet rá készülni, de az érettségi ugyanaz lesz.
Hogy ez neked mennyire nehéz, azt nem tudhatjuk előre megmondani, mivel nem ismerjük az előzményeidet, nem tudjuk, mennyire vagy okos, gyorsan tanuló, szorgalmas, motivált. Mindenképpen van nehézsége a dolognak, el kell szánni rá magad, és csinálni keményen. Aki egyből megmondja neked a tutit, azzal nem érdemes foglalkozni...
Matematikából csak akkor kell mások előtt feladatot megoldani, ha az írásbelin nem tudsz átmenni.
Ha ezt akarod, akkor ne a nehézségén parázz, hanem döntsd el, hogy megcsinálod, és vágjál bele! Ennyi idősen már le tudod győzni a félelmeidet.
Nálunk olyan suli is van hogy 4 év helyett 2 év.
Tehát 1 tanév alatt 2-t végzel el. Ilyenkor tömörített órák vannak, gyorsan adják az anyagot és többet kell készülni.
Egyébként igaza volt az egyik előttem szólónak, csak egy féle érettségi van.
Nem lesz nehéz, hidd el. Matematikából pedig ha nem értesz valamit, biztos segítenek neked ha jelzed feléjük. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!