Szerintetek hogyan erdemes eltolteni 1 ember életet?
Mik azok a dolgok amikre tobb figyelmet kellene forditeni es mik azok amikra kevesebbet? Hogy a halalos agyamon azt mondjam "erdemes volt elni jol kihasznaltam." Például a sok tv szamitogep elvesztegetett ido szamomra annak ellenere hogy az adott pillanatban boldogga tesz.
Kicsit idosebbek 30+. Ti ha visszagondoltok a tiniidoszakotokra 15-20 eveteket ha ujra kezdhetnetek mit valtoztatnatok meg? Ez az idoszak a legtobb tininel az ivaszattal a bulival megy el, de ez szamomra elvesztegetett ido mivel mimarad ebbol nekem mondjuk 10 ev mulva az emleken kivul? En inkabb elmegyek edzeni es pihenek, de attol felek ugy megy el az eletem hogy azon kapom magam hé hat nem is eltem.
Egy tartalmas életben szerintem van minden aminek lennie kell. Azonban ezt megvalósítani egyszerű melósként nem igazán lehet.
Rock zenészként, világsztárként elmondhatják magukról azok az emberek hogy ők éltek. Azonban aki egyetemen tanult 27 éves koráig, utána építette a karrierjét, esetleg jött egy gyerek az nem igazán mondhatja el magáról hogy kihasználta az életet, csak éppen megélte.
Én realista vagyok, nem álmodozom olyanokról hogy jó volna Brazíliában élni, 30 milliós autóval járni szórakozni, csajozni, miközben már annyi pénzem volna hogy dolgozni sem kellene érte.
Kevesebbet fordítani mások véleményére. Értem ez alatt a saját válaszomat is: ne vedd készpénznek, én is tévedhetek, és hát ami nekem jó, nem biztos, hogy neked is. :)
Én nem tartom elvesztegetett időnek a sok számítógépezést. Nálam a tévét is ez váltotta fel: nincs idegesítő reklám, azt nézek és olvasok, amit szeretnék, választék pedig bőven akad. Viszont ha fáradt vagyok, akkor szükségem van a lazításra, tolni valami idióta játékot, vagy megnézni egy izgalmas, de semmitmondó filmet (megint más egy komoly film, ami nem kikapcsolódást jelent - könyvek dettó). A szórakozás része az életemnek, olyannyira, hogy kevésbé elpocsékolt időnek tartom, mint a kulimunkát. Mert azért dolgozom, hogy éljek és nem fordítva. Szerencsére a munkám java része nem mókuskerék, hanem kreatív, ami szintén feltöltő erőt jelent nekem. Persze nem mindig, és ilyenkor sem vakációzhatok, ezt benyelem azzal a tudattal, hogy lesz időm örülni a javaknak, és persze nem negyven év múlva. Hanem akár hétvégén. Vagy nyáron.
A legfontosabbnak tartom az alkotómunkát, hozzá az önművelést (művészi film/szépirodalom), aztán a szórakozást (szórakoztató film/könyv), és csak utána, ami mindehhez megteremti az anyagi alapot.
Ja, és mivel programozok, de jó, hogy régen sokat szórakoztam a számítógéppel, tanultam is valamit, még ha akkor nem is ez volt a fő szándékom. Nem tudhatod, hogy ami régen megtörtént mire lehet még jó. Ha más nem, emlék, az is lehet érték.
Semmit nem változtatnék meg. Egyszerűen általában úgy cselekedtem, ahogyan az akkoriban, az akkori fejemmel és lehetőségeimmel elvárható volt.
Felesleges a mai gondolkodásomból kiindulni, hiszen nem volna reális a tetteim megítélése.
Gondolkozas, fejlodes, jobb s jobb emberre valas mikizben kielvezed legtobb idot amit tudsz.
Ne elvesztegetett ido, hiaba nem valami eredmenyes jo( pl.: kapcsolatok kiepitese). De persze szinte minden helyett tudnal csinalni valamit ami valamennyivel jobb de ez nem szamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!