Miért számít az egyedinek ha valaki rocker?
Figyelt kérdés
Na szóval az van hogy ahogy észrevettem akinek ilyen típusú ízlése van az mindig tudatja a többiekkel hogy ő bizony oda meg vissza van a rockért. Nekem ezzel alapjáraton nincs bajom de úton útfélen mindenki mondja h ő bizony egyedi mert rocker. Ha az utcán végigmegyek minden második ember rocker, az osztályom 3/4-e is az, akkor ez nem tucat? Csak azért mert az ilyen emberek mindenki másra azt mondják hogy tucat-ízlésük van. Akkor hogy is van ez az egyedi=rocker dolog?2016. jan. 25. 16:32
11/14 A kérdező kommentje:
Nem dehogy csak sokan írták hogy a zenei műfaj milyen sokszínű
2016. jan. 25. 18:55
12/14 Firedoom válasza:
Minden műfaj sokszínű, ez nem csak a rockra vonatkozik. Ket kezemen nem tudom osszeszamolni, hogy pl az elektronikus zenenek hany alfaja van. Rockbol, szinfonikusbol, es az osszes tobbinol siman mutathatok 2-2 szamot amik teljesen eltérnek egymástól.
13/14 anonim válasza:
Rock is eléggé divatzene lett. Csak ha azt nézzük, hogy arányába kevesebben hallgatják mint a DJket.
Az azért erős túlzás, hogy az utcán minden második ember rocker. 2 hetente ha egyszer látok valakit a metrón aki rockernek néz ki. Vagyis ha nem onnan számítjuk a rockert, hogy valakinek fekete tankcsapdás vagy greendayes kapucnis felsője van.
Aztán a metálosokat is beskatulyázzák a rockerek közé mert magukban túl kevesen vannak.
Na de az élet nem erről szól, reggelente 99.9% a normális ruhájába megy munkába, iskolába. Szerintem az nevezheti magát rockernek aki úgy legalább havonta eljár a Dürer kertbe meg hasonló helyekre.
Nekem az nem zene aminek nem énekelnek legalább a 90%-ban. Az pedig pláne nem zene amit gépekkel csinálnak.
14/14 anonim válasza:
Ha valaki hangosan hirdeti magáról, hogy ő ez vagy az, az már eleve probléma szerintem. Én rockernek vallom magam, külsőmön is lejön a dolog, de nem hivalkodóan. Az, hogy egyszínű, vagy sokszínű a zene az mindig nézőpont kérdése. Aki eleve ódzkodik tőle és belehallgat egy két számba, annak sablonos, egyszínű. Aki végighallgat pár albumot az rájöhet, hogy nem az, sőt olyan egymástól távol álló válfaja is vannak, hogy csak...na. Van jazz rock is, prog rock is, ha valaki a technikásabb vonalat kedveli. Meg faékegyszerűségű mulatság is, pl jónéhány punk nóta :) Sokaknak nem is csak egy zenei stílust jelent. Én nekem fontos az, hogy összetartozok valakikkel, akik hasonló dologban gondolkoznak. Rock zenekarok (és főleg a rock zenekarok, az újabb metál már talán nem annyira) nevel a szövegeivel, értékeket közvetít. Ezzel egy életstílust is jelent, egy fajta filozófiát. Nyilván nem olyan szinten, mint a vallások, de nem is az a posztja szerencsére. Ezért nem szeretem, ha valaki a rock muzsikát szarozza, mert azzal számomra nem csak a zenémet ócsárolja. Ráadásul legtöbben nem is ismerik már a rock zenét, mivel igen rendesen kimarad a TV-ből és rádiókból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!