Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb boltban kivakolt plázacicák vannak?

Figyelt kérdés

Szoktam járni vásárolni, nézelődni ilyen plázákba, mert egy helyen megkapok ott mindent (sok ismerős jár oda olyan is akit régimódinak gondoltam). Évek óta nagyon sokszor látom, hogy pl. bizsuboltban, ruhaboltban az a tipikus, kikent-kifent tetovált szemöldökű, műszempillás szolizott bőrű plázacica az eladó. Az hagyján a külseje, de emellett bunkó és lekezelő, de ha meg kell emelnie a hátsófelét akkor olyan stílusban teszi mintha szívességet kérnének tőle, holott az a dolga hogy segítsen és kiszolgálja a vevőt.

Mondjuk ilyen helyekre nem csodálom őket alkalmazzák, viszont ma is jártam ilyen helyen és már mobiltelefonokat áruló boltban is ilyen csajt láttam, vágta is a savanyú pofákat, ha venni is akartam volna valamit ezzel elvette volna a kedvem.

Viszont egy ilyen csaj hol érthet a mobiltelefonokhoz? Hogyan került egyáltalán ilyen boltba? Úgy tudom, ehhez kell kereskedelmi végzettség.

Viszont ismerek olyat, akinek van ilyen végzettsége, dolgozott is eladóként, onnan tudom elvileg tanulják hogy a vevővel mindig kedvesnek és segítőkésznek kell lenni, mosolygósnak, akkor se szabad visszaszólni ha a vevő bunkó, akkor is udvariasnak kell maradni. Mondtam is neki, ezek a plázamacák mindenek csak nem kedvesek, flegmák és taplók. Erre mondta, valószínűleg nem jártak semmilyen iskolába.

Akkor hogy a fenébe vették fel oda őket??

Én miután érettségiztem, akartam vállalni nyárra munkát, eladónak menni de nem vettek fel sehova mondván ehhez 2-3 éves szakmai gyakorlat kell. :-/ Ezeknek hol van szakmai gyakorlata?? Ha azt se tudják, hogy egy vevőt normálisan kell kiszolgálni. Nem is értenek ahhoz amit árulnak, fogalmuk sincs róla mit árulnak és még bunkók is.

És aki azzal jön irigy vagyok (én nem akarok már eladó lenni) az inkább ne írjon ide, oviban még elmegy de nem egy kérdés normális megválaszolásánál.

Köszönöm előre is annak aki normálisan válaszol!

2016. jan. 11. 19:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%

Egy eladónak , ha rajtunk kívül senki nincs a boltban nekem kellene szólni, hogy vásárolni szeretnék? Röhej.

Az eladó jöjjön oda mosolyogva, szó nélkül, kérdezze meg, hogy segíthet-e és, ha nemet mondok menjen el .

Szerintem ennek kellene normálisnak lenni .

2016. jan. 12. 12:25
 12/20 anonim ***** válasza:
36%

Ne haragudj, de ez egy elég királylányos hozzáállás.

Tényleg annyira degradáló megkérni, hogy segítsen?

Mondom, csak magaddal cseszel ki. Ez a csakazértsem oviban volt menő utoljára. De sok hasonló hisztérika van, aki vért hány, ha nem ugrálják körbe.

2016. jan. 12. 12:32
 13/20 anonim ***** válasza:
26%
Akkor sem fogok egy boltban gazsulálni egymással beszélgető semmirekellő eladóknak. Nem kell, hogy körülugráljanak, de egy normális megszólítást elvárok. Egyébként meg nem cseszek ki magammal, mert nem csak egy bolt van a világon, ha hiszed, ha nem mindegyiknek van több konkurense pár kilométeren belül. Érdekes módon Ausztriában sem a köszönés sem a normális megszólítás nem téma, pedig ott is sok boltban magyar eladók vannak.
2016. jan. 12. 12:53
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem meg pofátlanság bemászni a képedbe és vigyorogni rád, amíg te vásárolgatsz.

Nem hiszem el, hogy ennyi bunkó eladó van. Velem nem emlékszem, hogy valaha is bunkó lett volna valaki. Ha bemegyek valahova, köszönök, visszaköszönnek. Ha elhagyom a boltot, köszönök, visszaköszönnek. Ennyi. Talán neked túl magasak az elvárásaid.

2016. jan. 12. 12:59
 15/20 anonim ***** válasza:
52%
Vagy neked nincsenek elvárásaid. Ismétlem nem körülugrálást, pofába mászást várok, hanem csak annyit, hogy fogadja a köszönésemet és megkérdezze, hogy miben segíthet, de ezt nem vagy hajlandó megérteni inkább hajtogatod a magadét és kiforgatod a szavaimat.
2016. jan. 12. 13:20
 16/20 anonim ***** válasza:

én alapból elkerülöm az ilyen plázai boltokat...

amugy

[link]

2016. jan. 12. 15:37
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

Ha eladó lennék, azt gondolnám, hogy ha bejössz a boltba, van némi elképzelésed arról, hogy mit akarsz, esetleg előbb körülnézel. Feltételezném, hogy megtanítottak, hogy kell szólni, ha kell valami, és nem kell végig a kezedet fogni, mint egy retardáltnak.

Nem szemezgetni kell a termékkel, meg jelekkel kommunikálni. Nyisd ki a csöpp szádat, ha kell valami.

Vagy tudod, mit? Inkább maradj csöndben. A magadfajta retardált megérdemli, hogy ne kapja meg amit akar, és szenvedjen.

2016. jan. 12. 17:16
 18/20 anonim ***** válasza:
Az ilyen butikok 90%-a pénzmosoda. Teljesen mindegy hogy mennyi cuccot adnak el,a lényeg hogy a plázamaca esténként leápolja a főnököt,mellesleg meg olcsón díszelegjen a boltban. Ennyi a történet.
2016. febr. 11. 18:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam anno plázában - nem voltam ez az echte plázacica típus (nem voltam szolis, nem volt műkörmöm, szemöldöktetkóm, piercingem, kipakolt mellem stb.), de sminkelni szerettem :D. De azt láttam, hogy sok más körülöttünk levő üzlet ilyesmi lányokat alkalmazott.

Sztem azért lehet, mert:

- a férfivevőket sajnos az ilyennel be lehet csalogatni (lehet, hogy csak egy dugásra kellene nekik a csaj, de attól még ott udvarolnak meg csorgatják a nyálukat)

- egy szakképzett eladónak többet kellene fizetni, főleg az elvárásokért cserébe (akinek tényleg van érzéke az üzlethez, az elmegy értékesítőnek egy céghez, ahelyett, hogy fizikai szakmunkásbérért dolgozzon úgy, hogy a főnök egy tapló, nem tudsz kimenni időben pisilni és minden buta vevőnek nyalni kell a seggét... ill. aki még ennyiért elvállalja, az a szar órarenddel rendelkező diák, mint én)

- azt hiszik, a plázába ez illik

- főnöknek bejön

- kamuzik a kisasszony az önéletrajzban (ismertem ilyet... aztán ki is lett rúgva, amikor lógott meg tapló volt a vevőkkel)

Amúgy csomó helyre nem kell gyakorlat, de azok nem a jobb boltok. Én pl. egyetemen láttam faliújságon a hirdetést, de diákmunkát gyakran hirdetnek meg főleg részmunkaidőre más boltokba is.

2017. jún. 8. 13:04
 20/20 anonim ***** válasza:
A főnöknek ez kell.Ha nem ez a bunkó stílus kéne nekik akkor pillanat alatt lebuktathatnák a tirpák eladót egy két próbavevővel. A vevő meg idehaza egyáltalán nem tudatos vásárló, szóval visszamegy oda is ahol előtte lekezelték bunkók voltak vele. Mert szeretnek szenvedni.Aztán puffognak egy sort a neten, de ha újra ki van írva hogy akcióóó akkor mennek mint moly a lámpafényre.
2017. jún. 8. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!