Csak én látom úgy, hogy aki sokgyerekes családból származik az hátránnyal indul az életben?
Ismerek sokféle családot.Azt tapasztaltam,hogy ahol 1 vagy maximum 2 gyereket vállaltak,ott a gyerekeknek később jobb életük lesz.A szüleik képesek biztosítani egy megfelelő indítási alapot az életben.
Vannak,akiknek pénzt adnak lakásalapra,vagy akár lakást is vesznek.
Még,ahol sok gyerek volt,ott a gyerekek mind albérletben tengődnek,vagy hitelt vesznek fel,vagy rosszabb esetben elköltözni sem tudnak otthonról.
Szerintem ez a nagycsaládok támogatása csak a szülőknek jó,hiszem ők így rengetegen kedvezményt kapnak az életük indulásakor,viszont a gyerekek később megszívják ennek a következményeit.
És az is elkeserítő,hogy ehhez az állam tovább asszisztál.
Most is sok pénzt adnak 3 gyerekért,de a gyerekek jövőjére nem gondolnak,csakhogy a szülők ingyen lakáshoz jutnak.
Az, hogy egy ember sikeres lesz-e a felnőtt életben nem attól függ, hogy hány gyerekes családban nő fel, hanem, hogy milyen neveltetést kap és milyen környezetből indul.
Az, hogy te mit tapasztalsz a szűk környezetedben még nem jelenti, azt hogy, ország szinten is az a jellemző. Én észak-magyarországiként az ellenkezőjére tudnék több példát hozni.
A sikeresség megítélése, megint egy elég szubjektív dolog és régió függő is. Ha valaki egy albérletbe lakik vagy hitelt vesz fel (mondjuk az építkezéshez) az szerinted nem nevezhető sikeresnek, holott egy vidéki, többgyermekes családból indulónak már az, mert önálló egzisztenciát tudott teremteni. Van végzettsége és van munkája, amiből tudja fizetni az albérletet vagy ami alapján megítélik neki a hitelt. Aki otthon marad is valószínűleg azért marad otthon, mert nincs munkája, az pedig nem attól függ, hogy hány testvére van az illetőnek.
Ez úgy marhaság ahogy van.
Nem az alapján kell nézni hogy hány gyerek van a családban, hanem azt, hogy ki vállalja a gyereket.
Van több 3 gyerekes rokonunk, érdekes módon mindegyik el tudta kezdeni az életét, sőt kifejezetten jó módban nőttek fel, aki meg szegény/keveset keres, az annak az 1 szem gyerekének sem fogja tudni biztosítani az anyagiakat.
"a gyerekek jövőjére nem gondolnak,csakhogy a szülők ingyen lakáshoz jutnak"
Azért azt vedd számításba, hogy így a szülőnek kvázi "ennyivel több" marad majd a gyerekeire, és akkor egy lakást is tud nekik venni. Míg ha nincs támogatás, akkor gyakorlatilag a szülő saját háza elviszi az összes pénzét, a gyereknek pont ugyanúgy nem lesz sajátja, és még a szülei hiteleit is megkapja sok esetben a saját nyakába.
"Aztán a felsőoktatás már más tészta. Hidd el,nem minden 3 gyerekes kap meg kedvezményeket."
Nálunk például alapból megkapták a 3 gyerekesek a maximális támogatást az oktatásban, na bumm.
"Még,aki egyke,annak a szülei simán kipengették az albérletet is a gyereknek."
Aki csóró az az egy szem gyerekénél is vért hugyoz hogy meglegyen az albérleti pénz, aki meg átlagos/kicsit jobb módban él, az 3 gyereket is ellát, kibérel vagy vesz nekik egy lakást.
Abban egyet érthetünk, hogy a semmire ne vállaljon senki gyereket.
"Azért azt vedd számításba, hogy így a szülőnek kvázi "ennyivel több" marad majd a gyerekeire, és akkor egy lakást is tud nekik venni. "
Ez baromság.
Ha van a szülőknek lakása,amit az államtól kaptak ingyen az csak akkor lesz a gyerekeké,ha a szülők meghaltak,és akkor is minél több gyerek van,annál többfelé oszlik.
Akik támogatásért képesek gyereket vállalni,azok nem fognak még egy lakásra gyűjteni,örülnek,hogy lehúzták az államot és van hol lakniuk.A gyerek meg csinálhatja ugyanezt,ha akar lakni valahol.
Nyilván nem minden ember ilyen,csak mondjuk 10ből 7-8.
Most én kifejezetten nem a jómódú családokra akartam kitérni,ahol lényegtelen,hogy 1 vagy 4 gyerek van,mert egyik sem szenved hiányt semmiben.
Egy átlagos vagy szegény családnál viszont minél többen vannak,annál jobban csökken mindenki életszínvonala.
Jó,de ha egy csóró mondjuk egyedül neveli az egyszem gyerekét vagy a párjával,akkor az összbevételük 2-3 felé oszlik.
Még ha 1-2 csóró nevel 3-4 gyereket,akkor a támogatásokkal is kevesebb lesz az egy főre jutó jövedelem,mintha kevesebb gyerek lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!