Hogy hat a patkányméreg az emberre?
A hatásmechanizmusa az, hogy a véralvadáshoz szükséges K-vitamint "kiszorítja" a szervezetből, ezért indulhat spontán vérzés, legkisebb ütésre, fizikai behatásra is vérömleny (extrém nagy adag elfogyasztásakor) az emberben.
Szerintem ugyan úgy mint a patkányra,csak lassabb a lefolyása,meg ha hamar kitudódik és nem evett sok mennyiséget az ember,akkor szerintem gyógyítható is.
Ember is melegvérű így hasonlóképpen hat ránk is mint a patkányra csak pár óra alatt elpusztul tőle egy 1-5 kg-os patkány (nem tudom mennyik :D) 60-100 kg-os embernél azért ehhez idő kell szerintem
De google a barátod
Ezekben a vér alvadását gátló anyagok vannak: tehát tulajdonképpen kivérzik az állat, még ha ez a vérzés iránya miatt (belső vérzés) kifelé nem is látszik.
Ugyanígy hatna a kutyákra és az emberekre is.
Google: patkányméreg hatásmechanizmusa
Röviden: Erős vérzékenységet okozhat, mert a vér alvadását gátolja. Súlyos esetben az illető a belső szervei felé elvérezhet. A méreg ellenszere a K vitamin.
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!