Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szólnak be az emberek...

Miért szólnak be az emberek valakinek, aki vegetáriánus?

Figyelt kérdés
A húsevők elvárják, hogy ne szóljanak be nekik a vegák, mert húst esznek, és ez teljesen jogos, hisz semmi közük hozzá, hogy a másik mit eszik. De ugyanígy igaz, hogy a húsevőknek semmi közük ahhoz, hogy a vegák mit nem esznek. Akkor miért szólogatnak be mégis sokan nekik?

2015. dec. 26. 14:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
13%
Vegák 99%-a lenézi, sértegeti a húsevőket.
2015. dec. 26. 17:28
 12/20 anonim ***** válasza:
39%

Aki nem néz le? Azzal semmi bajom. Több marad nekem.

De onnan tudom meg valakiről, hogy vega, hogy elkezdi a hegyi beszédet. Húsevőként én is szoktam vegetáriánus kaját enni, mert finom. Tehát abból, hogy valakinek mi van a tányérján, nem derül ki semmi.

2015. dec. 26. 17:52
 13/20 A kérdező kommentje:
# 11, 12: Ez nem igaz. Magamon kívül 1 vegát ismerek, egyikünk sem nézi le a húsevőket, és "hegyi beszédet" sem szoktunk tartani.
2015. dec. 26. 18:21
 14/20 anonim ***** válasza:
17%
Pedig az átlag vega hogyha húst eszel első kérdése "hogy bírod azt megenni?", aztán elkezdi a prédikációt sznob módon hogy Ő bizony nem esik húst, akkor istencsászár.
2015. dec. 26. 18:31
 15/20 anonim ***** válasza:
Igazából nekem semmi bajom velük, de nem hiába vagyunk mindenevők. A húsra ugyanúgy szüksége van a szervezetnek mint például a zöldségre vagy a gyümölcsre.
2015. dec. 28. 12:46
 16/20 anonim ***** válasza:

De hogy derül ki valakiről, hogy vega?

Ha barátok vagytok, akkor tudod róla, de alapból olyan emberrel barátkozik a normális ember, aki nem szólogat be neki.

Ha ismerős, ez hogy derül ki? Te hogy mondtad el nem olyan jó barátoknak, hogy vega vagy?

2015. dec. 28. 12:53
 17/20 anonim ***** válasza:
Rühellem, ha egy vegetáriánus térítget. Én sem eszem húst, de ez az én magánügyem, és rendszeresen egy asztalnál étkezek húsevőkkel. (Cserébe azért én is elvárom, hogy mások tiszteletben tartsák az étkezési szokásaimat.)
2016. jan. 4. 09:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha valaki ellentétes véleményen van, az még nem "térítés". Szinte minden témában lehetnek nézeteltérések az emberek között, mégis csak a vegákra mondják, hogy téríteni akarnak (pedig ez nem vallás), akik pl. a politikai, vagy gyereknevelési nézeteiket akarják másokra erőltetni, azokra persze nem. Nagyon érdekes. Szerintem eleve a vegaság szúrja sok ember szemét, és alapból ezért piszkálják őket.

Sokszor tapasztalom, hogy meg sem kell szólalnom, és ők (a vegyes táplálkozásúak) hozzák fel a témát úton útfélen, és ők cseszegetnek, sértegetnek. Ha pedig érvelek (nem veszekszem vagy térítek), és úgy érzik alulmaradtak, akkor még nekik áll feljebb, pedig ők kezdték, én csak nyugodtan válaszoltam.

2016. jan. 4. 13:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem maga a vegaság ténye szúrja a többi ember szemét, hanem a vegákból áradó arroganica, és hamis felsőbbrendűség-tudat.

"Nahát, én nem lennék képes húst enni"

2016. jan. 4. 19:29
 20/20 anonim ***** válasza:

"Nahát, én nem lennék képes húst enni."

Ez még nem biztos, hogy arrogancia. Ha valaki évekig nem eszik húst, akkor tényleg gyakran megundorodik tőle.

2016. jan. 4. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!