Ti el szoktátok olvasni hogy egy gyógyszernek milyen mellékhatásai lehetnek?
Régen nem olvastam el. Igaz, akkor nem is volt ennyi féle, általában ugyanazokat írták fel, nem nagyon voltak teljesen ismeretlen gyógyszerek.
Most elolvasom, hogy mire kell figyelni, pl. lehet-e vezetni, mivel nem szabad együtt bevenni, milyen problémák esetén nem ajánlott. De konkrétan a mellékhatásokat nem szeretem végigolvasni, mert akkor elmegy a kedvem a bevételétől :D
Az orvos külön figyelmeztet, ha olyan mellékhatásra kell figyelned, ami nálad kifejezetten rizikós.
Egyébként a legenyhébb fájdalomcsillapítóktól elkezdve minden gyógyszeren fel van sorolva 600 mellékhatás, gyakorlatilag minden, ami csak fájhat egy embernek. Ha mindegyik bekövetkezne, akkor minden ember meghalna 1 szem algoflextől.
Az erősebb antibiotikumok, főleg komolyabb betegségnél, valóban okozhatnak kellemetlenségeket (enyhe hasmenés, szorulás, gyomorfájás, fejfájás, vagy az arra hajlamos nőknél gombásodás), nem véletlenül kell mindig probiotikumot szedni mellé.
6-os: XD
Nem szoktam elolvasni, mert alapból szedek 3 féle gyógyszert, így nagyon meggondolják az orvosok, hogy mit írjanak fel, eddig nem csalódtam bennük.
Utoljára a Rubophen-es italport nézegettem, mert miután megittam egy pohárral, nagyon belustult a szívem tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!