Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen rossz az élet...

Miért ilyen rossz az élet Szegeden?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy Szeged haldoklik, nincs semmi sem a városban.

2015. dec. 3. 20:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Köszönjük Emese - van még valami rohadt jó tanácsod?

Ha nincs, menj aludni, azzal többre mész.

2016. szept. 20. 23:31
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos, hogy nem hagyom itt az országot a cigányoknak.
2016. szept. 21. 08:31
 23/30 A kérdező kommentje:
Mindenki hagyja el Szegedet, fél éven belül csődbe fog jutni a város !!!!
2016. okt. 10. 18:54
 24/30 anonim válasza:
25%
Bakker én meg oda akartam menni tanulni két év múlva :/
2016. okt. 23. 18:51
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
akkor költözz ide szolnokra, ez se jobb.
2017. márc. 19. 19:27
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország erősödik! Csodálom hogy külföldön még nem diktatúraként tartanak számon minket. Az oktatás, egészségügy, közbiztonság, köztisztaság a béka segge alatt, a közpénzek szétrabolva, a haverok minden fontos pozícióban... És ettől csak napról napra rosszabb lesz. Nem csak Szegeden sz-ar élni, mindenhol.
2017. márc. 19. 21:39
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Egy egyetemi munkát írok arról, hogy miért érzik magukat boldogtalanabbnak a vidéken élők, mint a budapestiek. Személyes motivációim is vannak a megírására, mert én egy kicsi faluban nőttem fel, és a "boldog gyerekkort" azzal töltöttem, hogy próbáltam szélmalomharcot vívni, hogy kevésbé legyen értelmetlen az életem. De volt olyan, hogy egy nyárra visszakerültem a szülői házba, de akkor úgy nézett ki, örökre ott ragadok... Nem tartom megoldásnak az öngyilkosságot, és a szüleim miatt nem is tudtam volna megtenni, de ha választani kellett volna aközött az élet között, és aközött, amit most élek, akkor inkább a halál.

A legtöbb ember így érzi. Megyeszékhelyről nem tudok nyilatkozni, mi anno irigyeltük az egrieket, hogy ők a városban laknak, és nem délután fél négykor megy az utolsó buszuk haza. Borzasztó motiválatlan a környezet, alig van kitörési lehetőség (a falumból az elmúlt 12 évben én vagyok az egyetlen, aki egyáltalán bekerült a felsőoktatásba!), és ennek nem az az oka, hogy ők butábbak lennének, hanem az iskolában össze vannak csapva a környék nem a napon barnult fogyatékosaival, ami lehúzza őket, plusz az egész közeg, amiben élnek, azt sulykolja beléjük, hogy úgyse fog sikerülni, meg minek is próbálkoznának, hiszen ha diplomát szereznek, azzal a térségben nem kapnak munkát (max. tanárival), és el kell költözniük, de arra meg úgyse lesznek képesek, nem ismernek senkit egy egyetemvárosban, nem fog sikerülni...

Aztán ott maradnak, és átkozzák a sorsukat. Csak a saját falumból tudok kiindulni, minden harmincastól meghallgatom, hogy miért nem ment Nyugat-Magyarországra, miért nem ment külföldre, miért nem tanult tovább, már rég nem itt tartana. Nem tudnak családot alapítani, elköltözni a szülőktől, de a szülő is rászorul arra, hogy a gyerek adjon neki a keresetéből, mert különben éhenveszik.

Maga az egész környék gyönyörű (hegyvidék), legalább is nyáron - aztán szeptembertől márciusig köd van, nem látod a napot se. Nincs hova menni, össze vagy zárva a családoddal, ami nekem jó volt, mert jófej szüleim vannak, de a többségnél nem ez a helyzet (olvasgass családi kapcsolatok témakörben...). És a helyzet ugyanez az összes alföldi faluban, Zala megyében, a Balatonnál télen.

Tudom, hogy nagyrészt nem a kérdésre válaszoltam, csak ahogy egyre jobban beleásom ebbe magam, hatalmas indulataim lesznek, és jól esett leírni.

Megoldást sajnos nem látok.

2017. márc. 27. 13:16
 28/30 A kérdező kommentje:
27-es ! Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, akkor Te is hasonlóan érzed magad, mint én Szegeden.
2018. máj. 11. 00:34
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
nem kapkodtad el a reagálást:D
2018. máj. 11. 15:46
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Imádom Szegedet, és itt is akad számtalan lehetőség, megfelelő végzettséggel (és nem, nem feltétlenül a diplomára gondolok)

És még bulizni is lehet. Ráadásul néha azt sem tudom milyen fesztivált tartanak a Széchenyi téren, mert kb egymást érik a programok.

Számtalan pozitív dolgot fel tudnék sorolni, nem tudom miért vagy/voltál ennyire borúlátó.

2018. dec. 27. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!