Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Németországban valóban így...

Németországban valóban így élnek a szegények?

Figyelt kérdés

Az èn bevètelem 1200€, a pàromé 750€. Albérlet, bérlet és kaja kifizetèse után marad 500€, amiböl kènyelmesen ki tudunk jönni, vehetek ruhákat, el tudunk menni szórakozni, utazni, és megtakarításunk is van.

Viszont mindenki mondja itt is, hogy milyen szegények vagyunk, mert nem érdemes havi 6-8000€-s bevétel alatt Németországba menni, meg hogy az átlagembernek azért van már úgy 20 000€-s megtakarítása, jobban tenném, ha összepakolnèk és hazamennèk, aztán egyetem ès diákmunka.

(Itt szeretnék továbbtanulni egyébként)

2015. nov. 8. 21:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

Hát az egy rohadt nagy baromság, hogy az ÁTLAGEMBER keres meg havi 6-8000 eurot.

Orvos vagyok, egy éve jöttem haza, és nem érte el a nettó havi fizum a 6000 eur-t.

És az, amit én kaptam azért nem átlagkereset.

2015. nov. 8. 21:17
 12/17 A kérdező kommentje:
20€ termálbelépö az aquaparkba, és 9€ a fedett uszodába per fö, legalábbis a mi városunkban, de lehet, ez helyenként eltér
2015. nov. 8. 21:18
 13/17 anonim ***** válasza:
18%
2015. nov. 8. 21:25
 14/17 anonim ***** válasza:
24%

Van németben (büdösbogaraknál) élő ismerősöm. Persze az elején tuti volt, hogy sok pénz meg minden, de amikor az ember megszokik kint is egy színvonalat akkor elkezd az a pénz is kevésnek tűnni.

Embere válogatja, megélni biztos meg lehet, hogy én ilyen fritzeknek nyaljam a valagát minden nap, áhhh, az nekem nem férne bele.

Nem kerestek sokat amúgy, biztos jó helyen éltek, Nürnbergben pár éve fostos szuteréneket adtak havi 500-700 euróért.

2015. nov. 8. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
64%

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok_..

Hányszor kérdezed meg??

Albérlet, bérlet és kaja kifizetèse után marad 500€, amiböl kènyelmesen ki tudunk jönni, vehetek ruhákat, el tudunk menni szórakozni, utazni, és megtakarításunk is van.

ez nem szegénység! Az szegénység akinek honap vegen nincs mit enni!

2015. nov. 8. 21:46
 16/17 anonim ***** válasza:
50%

Sztem ahogy a 15 %ra lepontozott (14-es) irta a 2. mondataban. Az elejen es amig nem integralodtok jobban, a magyar viszonyokhoz viszonyitod magad, igy persze, h böven eleg. :) De pl. ha majd gyerekeitek lesznek, akik (az iskola altal es nem feltetlenül sporolosan szervezett) siturakra mennek, ehhez felszereles, vagy a különorak ara sem magyar fizeteshez igazitott, ill. a meregdraga születesnapok (ha az oszt.tarsakhoz hasonlo szinvonalura akarod es kivanja a gyerek, ott, ahol masok is tartjak!) es sorolhatnam meg, akkor majd nem biztos, h igy gondolod. Mert a gyerekeitek majd ugyanazt veszik elvartnak, termeszetesnek, mint a nemet oszt.tarsai.

A szegenyseg amugy szubjektiv, mert akkor minek szamitanak az ott elö hajlektalanok pl.? Mindettöl függetlenül sztem nem az a kerdes, h ez szegenysegnek szamit-e vagy nem, hanem h mi a legjobb, amit tehettek? Ott maradni vagy visssza Magyaro-ra? (Es en nem masok velemenye alapjan döntenek az eletemröl amugy, ki hataroz meg teged?)

2015. nov. 8. 22:08
 17/17 anonim ***** válasza:
83%

Németországban (Düsseldorfban) élek 3 éve, nem sírok, nem panaszkodok, de egy valamit tisztázzunk:

óriási szemfényvesztés, félrevezetés az a tény, hogy itt sokat keresnek az emberek, ergo jól élnek . NEM !

A nettó átlag valóban 3-szorosa mint Magyarországon, VISZONT az itteni árak is jóval magasabbak, mint odahaza, és nem az alap élelmiszerek árára gondolok.

Hanem a lakhatás, a szolgáltatások, a gyógyászat stb.

Iszonyú drága az élet.

De még így is jobb mint Budapesten.

2015. nov. 8. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!