Jogász legyek vagy honvédtiszt?
Az első válaszoló is érdemi feleletet adott - nem bántásból mondom.
Az, és a te hozzászólásod alapján ha csak "jogász" vagy "honvédtiszt" választ lenne szabad írnom, azt írnám: jogász. Nem azért, mert az a jobb hivatás (nem ismerem őket, tőlem mindkettő távol áll), hanem mert a leírásod alapján azt tartod a könnyebbik lehetőségnek.
"De az alacsony illetmények illetve az, hogy szervezetileg a Magyar Honvédség rosszul és hibásan van felépítve továbbá az, hogy gyengén felszerelt a magyar haderő eltántorít."
Nem tetted volna fel a kérdést, ha az az ember lennél, aki hisz abban, hogy ez megváltoztatható. És nem hárítottad volna el az első válaszolót, ha a negatív érzelmi hullám (ami természetes, hogy megjelenik) után nem gondolod át racionálisan is. Abban igazad van, hogy megismersz új nézőpontokat: de hát ez is nézőpont volt, történetesen én is egyet értek vele. Így aztán úgy vélem, neked (ezzel a szemléletmóddal) a könnyebbik út való, amelyikben kevésbé kell kilépni a komfortzónából. De természetesen a szemléletmód is megváltoztatható.
"Attól félek, hogy elrontanám az életem, ha katona lennék."
Megerősítő gondolat. A félelem csak rövid távon jó hajtóerő.
Bocsánat, ha netán durva voltam, de azt hiszem, a jó jogász és a jó honvédtiszt is elsősorban rideg intelligenciával kell, hogy bírjon, aki bár a szívével nézi a végső célt, de csak az eszével a következő lépést.
Kedves Második válaszoló,
Elöszőr is, ment a zöld kéz :). Legjobban írásod utolsó része tetszett
" jó jogász és a jó honvédtiszt is elsősorban rideg intelligenciával kell, hogy bírjon, aki bár a szívével nézi a végső célt, de csak az eszével a következő lépést"
Az első válaszolónak azért írtam azt amit írtam, mert úgy gondolom, hogy a válasza nem releváns. Nem a kérdésre reflektált, hanem arra, hogy ilyen típusú kérdéseket felesleges feltenni, mert úgysem idegen emberek döntik el a jővőmet.
Amikor azt írtad, hogy nem hiszek abban, hogy megváltoztatható a Magyar Honvédség állapota akkor tévedtél. Ha nem gondolnám ezt akkor el sem gondolkoznék azon, hogy honvédtiszt legyek. De az valóban elijeszt, hogy az MH-ból magáról a szervezetről nagyon sok rossz pletyka van. Például egy volt KMZ-s százados azt nyilatkozta az Indexnek, hogy " a Magyar Honvédség célja a müködés látszatának fenntartása, müködés árán is". És az se túl jó szerintem, hogy a GDP-nek a 0,78%-át fordítják honvédelmi célokra, miközben a NATO szerint javasolt mennyiség a GDP 2%-a (minimum).
Talán picit messze mentem. Azért tetszik a honvédtiszti pálya, mert érdekes, szép és becsülendőnek tartom, ha valaki ezen a területen helyezkedik el.
Ezért szeretnék olyan jellegű üzeneteket olvasni amelyek javasolnak, vagy pártolják az egyiket.
De a te válaszod is tetszett, mert elgondolkoztatott :)
"...elgondolkoztatott :)"
Ennek örülök: ezt akartam elérni, semmi többet. A "hiszel abban, hogy megváltoztatható" alatt azt értettem, hogy "hiszel abban, hogy a te közreműködéseddel megváltoztatható". Vagyis nem a honvédségbe vetett hiten van a hangsúly (persze az is fontos), hanem a magadba vetett hiten - természetesen a kudarc lehetőségével, mert az való igaz, hogy kőkemény vállalkozás.
"Ezért szeretnék olyan jellegű üzeneteket olvasni amelyek javasolnak, vagy pártolják az egyiket."
Ööööhm... őszintéket vagy udvariasakat? :) Vagy a kettő között finoman balanszírozókat. Ha arra törekszel, hogy kivívd mások megbecsülését, nem járhatsz sok sikerrel. Azt vagy megkapod, vagy nem; nem a te dolgod (a többiek osztják, jó esetben saját szájízük szerint, rossz esetben külső behatásra, az viszont már hamis képet ad). A te dolgod, hogy tedd, amit jónak látsz.
Megbecsülni egy utcaseprő munkáját is lehet.
Én például ügyvédként azt mondom: ez a kérdés annyira értelmezhetetlen és kis naiv, hogy aki ilyet feltesz, szerintem jogásznak semmiképpen se menjen...
Bocsánat, de akkor most érdemi választ adtam? Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!