Mit üzen ez az idézet? Nem értem. Te hogy értelmezed?
Figyelt kérdés
"Itt nincs összefüggés, a jóból sem következik semmi. (...) Legyél jó ember? Mások lopnak, csalnak és miniszterek lesznek, van, aki megáll segíteni egy elakadt motorosnak és elgázolja egy nyergesvontató… Nem lehet kiszámítani."2015. okt. 28. 16:52
1/8 anonim válasza:
Azt jelenti hogy valaki igen csak okoskodott :D
2/8 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy attól, hogy valaki jó ember, nem biztos, hogy jó dolgok történnek vele.
3/8 anonim válasza:
Számomra azt jelenti, hogy nem biztos, hogy jó tettért, jót kapsz. Vagy valami ilyesmi...
4/8 anonim válasza:
Hát ha nem érted, akkor nagyon buta vagy már ne is haragudj.
5/8 anonim válasza:
Csúsztatott magyarázata annak, hogy szerinte miért nem érdemes jó embernek lenni.
Okoskodással magyarázata annak, hogy aki akar lenni "valaki", kockáztatja a "jó emberségével".
.
Ha már idézel, illik a forrást (tkp. kitől) megjelölnöd...
6/8 anonim válasza:
Az az igazság, hogy nincs igazság :P Kb. ezt jelenti.
7/8 anonim válasza:
Szerintem konkrétan azt jelenti hogy felesleges igyekezned jó embernek lenni, felesleges segíteni másokon. Ez egyértelmű igazából...
8/8 anonim válasza:
Azt üzeni, hogy tisztességes emberként, pusztán a tudás és a jog eszközeivel, a szellem erejével már nem lehet harcolni az elnyomók ellen, mert ami végbe megy az már egyenesen terrorizmus. Autokrata államszerveződések ellen csak is titkos, névtelen, földalatti mozgalmakkal és anarchiával lehet harcolni, mert ez az egyetlen dolog, ami mindig képes megújulni és kicsúszni az államvédelmisek elől. Nem a név, nem az arc a fontos, hanem hogy a kis szellemi csermelyek mihamarabb összefolyjanak egyetlen hatalmas szellemi folyammá, egy elapadhatatlan, szabad és önszabályozó áradattá ami képes magával ragadni az iszapos hordalékot. Mindezt persze prehistórikusan értem, tehát egyáltalán nem a mai korra vonatkozik. Az állam minden korban magára hegyhatja a népet (Az Embereket), de a nép sohasem hegyhatja magára az államot (mert akkor az állam megszűnik államnak lenni). Ezt Victor Hugo tollából idéztem, nem szó szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!