Ez létezhet? Nos ez nem lehet valami átverés, de lényegében mi a legrosszabb ami történhet? Megadjam a címemet meg a paypalomat?
Nem nigériai véletlenül? Helyesírási hiba van az angoljában?
Egyébként 99% hogy átverés. Vagy fizetés nélkül akarnak hozzájutni a bútorokhoz, vagy valami nagyon értékes darabod van, amiről te sem tudod hogy az.
Minek rendelne valaki külföldre használt bútort? :D Amikor ott ingyen se viszik el a használtat.
Mond, hogy rendben, küldheti a pénzt.
Ha nem a lakcímed a paypal jelszód akkor nem húzhat ebből semmi hasznot.
Csak sima bútorok nem olyan értékesek viszont szep újak.
A PayPal direkt arra lett kitalálva hogy biztonságos legyen és ne kelljen banki adatokat megadni másoknak.
1# visszavetheti a pénzt? Akkor te is kaptál ilyen megkeresést? Akkor viszont még gyanúsabb. Gondolom halásszák a naivakat. De akkor sem ertem hogyan tudna itt átverni.
vannak trukkok amivel ki lehet deriteni, hogy mi az email kuldojenek az ip cime, ami alapjan az orszagot legalabb be lehet hatarolni
lefogadom hogy Nigeria
Ne add meg a cimedet es a Paypal emailedet se!!!
El nem tudod kepzelni milyen okos/ugyes trukkoket tudnak. Most nem akarok belemenni a reszletekbe, eleg ha elhiszed nekunk, hogy ez nem biztonsagos.
Ne kerd, hogy megmagyarazzuk miert nincs ebben semmi riziko, mert sokkal tobb a riziko mint hinned, csak nekem nincs idom ezeket most leirni.
Jot akarunk, hidd el!!! Ne akarj direkt aldozatul esni egy csunya atveresnek!!! Ne foglalkozz vele!!!!!!!
Köszönöm a válaszokat, én azért kíváncsi lennék mi lenne ha válaszolnék, bár nem válaszoltam neki, gyanús ez így ahogy van. Nem tudom mi a legrosszabb ami történhet, szerintem csak az hogy mondja hogy ő elküldte a pénzt vagy majd küldi, én meg küldjem a bútoraimat, esetleg a shippinget is velem fizettetné ki.
Tényleg kíváncsi vagyok, ha lesz időd azért fejtsd ki, ez másnak is tanulságos, bár aki naiv annak meg fel sem merül ez a kérdés.
Nagyon sok trukkot ismernek. Legutobb a haverom egy ekszert arult. Nigeriai uriember azonnal megtalalta, termeszetesen sokkal tobbet igert erte, mint amennyi a hirdetesben szerepelt. Haverom kivancsi volt mint te es amolyan mit veszithetnek alapon elkezdett vele beszelgetni (emailben).
Amikor lezsiroztak hogy mennyi az annyi, a haver kapott egy emailt, ami a Paypaltol jott, legalabbis o szentul azt hitte, ami igazolta, hgy a penz a szamlajara erkezett. Ha olyan buta mint a sokezer masik aki aldozatul esik, akkor rohan a postara feladni a cuccot.
Persze mellesleg megjegyeztem neki, hogy azert a Paypalba is be kene jelentkezni, hogy ott mi ujsag. Termeszetesen az egyenleg nulla.
Mikor a gep ele ultem es megvizsgaltam a feltetelezett Paypal emailt, kiderult, hogy hamis, de egy lajikus latja a logot meg a penzt es mar be is dolt. Amugy az email cime, amirol kuldtek a Paypalos levelet, valami@paypal.com volt feltuntetve, de ha tudod mit kell nezni, akkor latni fogod, hogy bizony az nem @paypal.com csak ugy nez ki...
Termeszetesen az uriember utana fenyegetozni kezdett, meg az FBI-t is ide rangatta, de amikor atkuldtem neki az en FBI-os igazolvanyomat, tobbet nem jelentkezett. Amugy ezt kuldtem neki: [link]
Weboldalakat is olyan pontossaggal kepesek hamisitani, hogy atlagember sosem jon ra, hogy nem az igazi bankjanak az oldalan lep be a netbankba, hanem valami kamu oldalon, ahol mar meg is szereztek a belepesi adatokat es mar szippantjak is le a zsozsot.
Tovabba: a Paypalnal lehet olyat csinalni, hogy a penzt visszahivod, meg akkor is ha "friend/family" kuldesi opciot valasztasz. Hianyzik az neked, hogy vigan varod a futart, mert a Paypal egyenlegeden tenyleg ott van a penz, es miutan a butortol megszabaditottak, a Paypal kuld egy emailt, hogy bocsi de a kuldo visszakerte a penzt es ezert meg azert visszaadtuk neki?
Csak felesleges fejfajasnak teszed ki magad a kivancsisagoddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!