Miért isteníti mindenki most a rendőröket?
Igazad van, bár én pont fordítva látom, mint ahogy a leírásodban szereplő emberek: Mikor egy-egy focimeccsel egy időben, melóból tartottam haza (20 éves lány vagyok, nem éppen erős testalkattal...), és konkrétan a rendőrök jelenléte miatt nem verték szét a villamost a csalódott szurkolók, na én akkor tartottam őket hősnek. (megjegyzem amúgy semmi bajom a focival vagy a fociszurkolókkal - csak picit ijesztő, amikor egyedül utazol este, és 60 illuminált férfi úgy méreget, mint egy darab húst)
A jelenlegi helyzetben is inkább azért tartom őket hősnek, mert például volt olyan, aki a saját pénzén vásárolt ennivalót és játékot egy migráns kisgyereknek - szerintem ez óriási emberi nagyságra vall. Plusz érdekesség, hogy egy ismerősöm teljesített szolgálatot a határnál, és egyáltalán nincs rossz véleménnyel a migránsokról. Azt mondta, egy-két hőzöngő idióta van, ők rendre fiatal férfiak, a családosok, vagy párok általában nyugodtan várnak: az ő véleménye szerint az egyedül érkező férfiakat kellene visszafordítani (más kérdés, hogy "miért nem harcol a hazájáért", de bevallom férfiasan, hogy ha itt bombáznának idióták, én is bäsznek harcolni velük... egy életem van)
Bocs az off topikért, de a kérdésedből az jött le, hogy főleg véleményt vársz.
De hogy válaszoljak is: az emberek azonosulnak egy-egy üggyel. A jobbikos tüntetésekkel a hangadó emberek tudtak azonosulni (meg a nem hangadók is; Feri bácsit azért nem lehet az ország kedvencének nevezni...), a focimeccsekkel szintén, így a tüntetés "jó", a rendőrök pedig ennek a jónak az elrontói. A migránskérdés kormányzati politikájával is tudnak azonosulni (menj végig bármelyik utcán, és nézd meg, mennyi "halál a bevándorlókra", meg "lőjj egy szar migránst" firka van), így a bevándorlók kint tartása is "jó", és a rendőrök ennek a jónak a támogatói. (Plusz példa: ha megbüntet a rendőr mert 70-nel mentem lakott területen, akkor nyilván nem isteníteni fogom a hősies cselekedetét, pedig, ha belegondolok, azzal, hogy engem pénzbírsággal ösztönöz a szabályok betartására, szintén életeket ment.
Röviden: mert az emberek lusták használni az agyukat.
" hetekig sokszor embertelen körülmények között étlen-szomjan állnak,gyalogolnak a kerítés mellett"
A 2006-os TV székház ostromnál is több mint 24 órákat voltak fent, több napig távol a családtól ugyanígy parancsot teljesítve, de akkor ávósok voltak, meg párnak betörték a fejét a nagy magyar hazafiak. Értem én, hogy akkor úgymond a Fletót védték, most meg az országot, de ez így elég nagy képmutatás. Akkor rohadt tróger ávós most meg hős...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!