Nem magyar nevet szeretnék adni születendő gyerekemnek, majd, az én nevem is külföldi, lehetséges-e?
Elvileg magyar állampolgár csak Magyarországon engedélyezett nevet adhat akkor is, ha külföldi származású. Persze a külföldi nevet meg lehet próbálni kérvényezni, de ha engedélyezik akkor is magyar helyesírás szerint - mint a Dzsesszika.
Én se vagyok magyar, a nevem sem az, de az állampolgárságom magyar.
Még nem született meg a baba, ugyan nem hivatalos helyen érdeklődtem de nekem ezt mondták. Ha kettős állampolgár lennék lehetne, csak a másik származási országom nem fogad el kettős állampolgárságot.
2. vagyok.
Lepontoztatok pedig igazat írtam. Ha romának azaz hazai kisebbségnek vallod magad,nincs joguk elutasítani!
Tényleg igaza van (bár valamit azért elutasítanak), de a romáknak is magyar helyesírás szerint engedélyezik.
A Zsaklint így leírva most is lehet adni, hasonlóan a többi francia eredetű nevet is lehetne engedélyeztetni, csak szerintem így hülyén néznek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!