Rengeteg átlagember miért utálja a gazdagokat?
Egy példával illusztrálnám:
Középvezetőnk megbízott, hogy hordjunk el vasat az udvarról, be is ment 3,2 tonna vas a tárolóba, 1,6e ft értékben. Az egészet mi mozgattuk meg kézzel 2x, kaptuk érte a napi bérünket ami brittó 6480ft/nap. Ő nem csinált semmit.
Ő intézte a számlát. Utólag látom, hogy papíron mi csak 2 tonna vasat adtunk le 66e ft értékben. A maradék meg az ő zsebébe csusszant úgy, hogy egy csavart nem tett fel a teherautóra!
És utána még vigyorogva megkérdezi nap végén, hogy" na mi van, elfáradtatok?!"Na én az ilyeneket utálom.
Az irigység általában benne van,de nem lehet egyértelműen ilyen kisstílű attitűdként beállítani.Ha Pl.engem lenéz egy újgazdag fiatal,aki alá betoltak a szülők mindent,akkor persze,hogy irigy vagyok rá,de az igazságtalanság érzésből indulok ki.Ő nem dolgozott meg érte,és még le is nézi a szegényebbeket,akik sokszor nehéz munkát végeznek,ez irritáló.Vagy pl.előző munkahelyemen ismertem egy körzeti asszisztenst,a férje jól menő szakorvos.A nő nyíltan lenézte a "panelprolikat"Nem hiszem,hogy az ő érdeme az,hogy gazdagok,a körzeti asszisztensi fizetéséből...
persze azzal sem értek egyet,amikor egy szegény minden gazdagot egy kalap alá vesz,és mindenki mást okol a problémájáért,csak azon nem szorgoskodik,hogyan álljon talpra(cigire,meg piára azért sokszor van pénz)
Azt meg kell érteni,hogy a pénz hatalom a világunkban,és ezért sok "átlagemberre" érthető módon fenyegetően hat egy gazdag ember,hiszen senki előtt nem ismeretlen jelenség az,amikor valaki visszaél a hatalmával.
#16, két kiváló példát hoztál arra, hogy leginkább azok néznek le másokat, akik nem dolgoztak meg a vagyonukért.
Hidd el, aki önerejéből gazdagszik meg, az nem fog lenézni másokat, egyrészt mert ő is indult valahonnan, ismeri az utat.
Másrészt aki megdolgozik a vagyonért, nincs ideje ilyen baromságokkal foglalkozni, mint hogy lenézzen másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!