Csak én tapasztalom, hogy akik általános és középiskolásként "menők" és szépek voltak azok sokan idővel elhanyagolják magukat és 30-40 évesen rájuk sem lehet ismerni?
Nem általánosítani akarok. Nagyon sokszor láttam FB-on, hogy akik általános és középiskolámban "menőnek" és szépnek számítottak, azok felnőttként elhanyagolják magukat, rájuk sem lehetett ismerni rossz értelemben és lecsúszott életük lett.
Ugyanakkor azok, akik akkoriban nem voltak különösen szépek, idővel megszépülnek és sokkal kiegyensúlyozottabb életük lett és igényesek is.
Ezt már én is észrevettem:) Nyilván nem húzható rá mindenkire, de ha a nagy átlagot nézem, akkor a szép és menő csajok egyre csak csúnyultak, míg a kicsit duci, kicsit rondácskának titulált lányokból fullos nők lettek.
Fiúk esetén is látok hasonlót, de azért nem olyan gyakran, mint lányoknál.
Örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Habár tudom, az hogy valaki menő és szép volt iskolás korában még lehet sikeres az életben, mert a menőség mindenhol relatív és tényleg nem lehet általánosítani.
A "lúzerek" továbbra is maradhatnak lúzerek, de ez nem jellemző, én inkább a kérdésemre leirtakban láttam példát.
Ha nem annyira komolyan gondolunk bele, még lehet is benne valami. Vannak a tipikus stréberek, akik tanulnak sokat, de mindenki kinézi őket. Nem lehet, hogy a sokat tanuló strébernek később lesz egy jól fizető állása, és nevetségesre keresi magát?
Nem tudom a választ, de azért érdekes belegondolni.
Nekem általánosban azok akik megkeserítették az életemet azok közül az egykori szépfiú elhízott, alkesz lett; a másik közmunkán van; akkor van aki árufeltötő lett. Persze van aki köztük is vitte többre és már megváltozott, de nem ez jellemző szerintem.
Az egykori "lúzerek" közül érdekes módon sokuk többre vitte: az egyik egyéni vállalkozó, rezidens, a másik nyelvtanár lett.
Középsuliban az osztályom jó fej volt, ott az osztályon kívül voltak, akik gonoszak voltak, de már enyhébb kiadásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!