A ti szótáratok szerint a "Nagybetűs élet" mikor kezdődik el? Számotokra mikor kezdődött el?
Mikor lép be valaki a nagybetűs életbe? Ha kijárja a középiskolát és megvan az érettségije? Ha megszerezte a diplomáját vagy OKJ-s képzését befejezte és elkezd dolgozni? Ha dolgozik, de mondjuk külföldre költözik és ott folytatja a munkáját?
Mikor kezdődött el nálatok a nagybetűs élet? És hogyan csöppentetek bele? Mesélnétek egy kicsit a kezdeti élményekről, nehézségekről, stb.? Kíváncsi vagyok a sztorikra.
szerintem akkor, amikor rendes munkát keres magának
érettségi után tovább tanultam, mindenki azt mondta nekem, hogy most fog majd kezdődni a nagybetűs élet, nem tagadom, tényleg ég és föld a középiskola és a főiskola, itt már saját magadért felelsz, senki sem babusgat, de sosem éreztem még így sem, hogy ez lenne az a nagy dolog
az előző félévet végig gyakorlati hely keresésével töltöttem, teszteket írtam, interjúkra jártam, stb, ekkor kezdtem érezni, hogy valami elkezdődött, egy hét múlva fog kezdődni a gyakom, és most már egy kicsit félek :)
Nekem akkor, amikor már dolgoztam és külön költöztem albérletbe. Akkor kellett mindent önállóan megoldanom, csakis a saját pénzemből kijönni. Középiskola után rögtön elkezdtem dolgozni, utána mellette folytattam a tanulást is levelezőn. Néhány év múlva külön költöztem. Teljesen máshogy láttam már akkor a dolgokat, mint azok, akik még otthon laktak, csak tanultak.
Nehézség nem volt, én élveztem. A pénz beosztásával sose volt gondom. Még középsuli mellett is dolgoztam sokszor, hogy legyen saját pénzem. Értettem a pénz beosztásához. Meg azért addig sem burokban éltem. Tudtam, hogy mi mennyibe kerül, milyen költségeim lehetnek.
27 vagyok, mérnökként dolgozok, saját albérletben lakok és saját magamat tartom el. Gyereknek érzem magam és úgy gondolom, hogy ez még nem a nagybetűs élet.
Majd akkor fog elkezdődni a dolog, ha találok magamnak egy lányt, összeházasodunk és gyereket vállalunk. Amíg ez nem történik meg, csak egy dolgozó, nagyra nőtt gyerek maradok.
Szerintem akkor kezdődik el mikor valakinek meg van a szakmája, van egy élettársa, van egy albérletjük, összeköltöznek és a többi adja magát, hogy most megmaradnak, szétmennek, lesz-e gyerek, házasság stb.
Legtöbbször nem lesz semmi, de már mikor a 'gyerek' dolgozik, elköltözött otthonról és ellátja saját magát akkor már kirepült a fészekből.
Persze ez csak ÉN elméletem, mindenkinek más a gondolkodása. Nekem még ez messze van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!