Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne egy jobb,...

Hogyan lehetne egy jobb, élhetőbb világot építeni ahol mindenkinek megvan a feladata és ember és ember között maximum tudásban lenne nagy külömbség?

Figyelt kérdés
2015. aug. 23. 23:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

5-ös

Elszigetelt csoportot? Miért?

Pont az lenne a lényeg, hogy ne legyenek elszigetelt csoportok mindenki találja meg a feladatát, ha úgy tetszik küldetését amit szívesen csinál és ne abból éljen, hogy a másikat kihasználja letapossa.

2015. aug. 29. 23:15
 12/14 A kérdező kommentje:

6-os

Diktatúra? Én nem akarok és nem is tudok egyedül létrehozni egy társadalmat vezetni meg végképp nem akarom az akaratomat sem akarom ráerőszakolni másokra. Miért gondolod, hogy csak erőszakkal lehet elérni valamit ami jó mindenkinek? Ez egy olyan módszer ami biztos nem működik. Mondjuk ezt leírtad te is. Miért gondolod, hogy szükség van egy mindenki fölött álló vezetőre?

2015. aug. 29. 23:31
 13/14 anonim ***** válasza:

"4-es

Igen igazad lehet a nevelésen nagyon sok múlik, de miért kéne kiírtani sok embert. Szerintem nincs rossz ember csak olyan van aki keveset tud és őket is tanítani kell nem kiírtani."

4es vagyok

az emberek többségében ott a birtoklási vágy, a kapzsiság, mindig többet és többet akar. ezt nem tudod belőlük kinevelni, hiába tanítasz mindenkit, mindig lesznek önző, kapzsi, zsarnok emberek akik úgyis keresztbe húzzák a számításaidat.. ezért kellene előtte egy nagy tisztogatás, megszabadulni az emberek kb 90-95 százalékától hogy kilehessen zárni annak az esélyét hogy ilyen emberek életben maradtak. szerintem csak így lehetne egy normális világot létrehozni. tudom, "kicsit" embertelennek tűnik de mivel ez úgyis csak egy elméleti kérdés és a véleményemre voltál kíváncsi ezért ezt a módszert mondtam el :) ha humánusabb megoldást szeretnél akkor valóban a tanítást kéne "felturbózni" és az éhínséget megszüntetni de ehhez az kellene hogy az emberek összefogjanak, de amíg így viszálykodnak egymással az országok, addig úgyse lesz semmi... meg ki az a hülye aki a hatalmat csak úgy kiengedné a kezéből? ő tökéletesen jól van ott legfelül.. :)

2015. aug. 30. 00:24
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen akiknek hatalmuk van ők jól elvannak legfelül, de mivel az ember mindig többet akar akkor nekik milyen céljaik vannak megvan a pénzük, megvan a hatalmuk hova tudnak fejlődni? Szerintem csak a tudásban lehet a végtelenségig fejlődni.

Mivel csak elmélkedünk, hogy vállasztanád ki azt az öt százalékot aki tulélné a többieket a kapzsiság, hataloméhség, rossz tulajdonságok épúgy minden ember velejárói mint a jók nincs öt százalék aki külömbözne attól vagyunk emberek, hogy próbálunk jó dolgokat csinálni segíteni másokon bármennyire nehéz is minnél nehezebb annál jobb érzés mikor sikerül. Minden ember hasonló de nincs két pontossan ugyanolyan mindenki egyedi és megismételhetetlen.

2015. aug. 30. 02:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!