Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem tudom, hogy mit csináljak,...

Nem tudom, hogy mit csináljak, hogy döntsek. Hogyan folytassam?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, egészségügyi problémákkal. Sikerült bekerülnöm arra az egyetemre,ahova szerettem volna. Az első évben a vizsgákat is szépen teljesítgettem. De másodévben jött a krach. Úgy gondoltam, hogy műtét mellett (igazából a rehabilitációs része) menni fog, de nem így lett. Évismétlő lettem. Szerettem volna passziváltatni magam, hogy pihenhessek, de családi és baráti nyomásra nem tettem. És most megint évismétlő lettem, mert az egyik tárgyat nem tudtam lerakni.

Nem szeretném itt hagyni ezt az iskolát, mert nagyon tetszik, de már csak 1 vizsgalehetőségem van a bukott tárgyból. Nagyon sokat gondolkodtam rajta, és két lehetőségnél maradtam, csak nem tudok dönteni. Ebben kérném a segítségeteket. Az biztos, hogy passziváltatom magam, és tanulom az adott tárgyat mellette. De azt nem tudom, hogy megpróbáljak-e újraérettségizni egy tárgyból és újrafelvételizni, hogy tiszta lappal kezdjek (ha minden igaz, akkor el lehet fogadtatni az eddig megszerzett kreditjeimet, és másodévtől indulnék) vagy tegyek fel mindent egy lapra, és ha sikerül a vizsga, akkor továbbmegyek, ha nem, akkor meg kibukok.

Mert sokak szerint csak idő-és pénzpocsékolás az újraérettségizés. Igaz, azt is megkaptam, hogy keressek másik egyetemet, mert ezt nem tudom teljesíteni.

Köszönöm, ha elolvastad, és leírod a véleményed! Nagy szükségem lenne a külső szemlélőkre.

Köszönöm!

2015. aug. 22. 00:52
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem teljesen felesleges, hogy milyen válaszok és érvek születnek itt. Ezt neked kell tudnod.
2015. aug. 22. 01:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Én csak egy dolgot mondok: te dönts, és ne mások helyetted. Egyszer már bebizonyosodott, hogy rossz úton jársz, ha mások döntenek helyetted, még egyszer ne kövesd el ezt. Ha mások véleménye szerint élsz, eleve bukott ember vagy.

Egyébként miért is lenne előnyös újraérettségizni?

2015. aug. 22. 02:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Most tényleg újra érettségiznél x tantárgyból, ahelyett hogy arra az egyre tanulnál teljes mellbedobással??!!! Menj át passzívra, ha úgy érzed az egészséged még nem jó vagy idő kell tanulásra!
2015. aug. 22. 08:27
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igen, tudom, hogy nekem kell dönteni, csak még nem jöttem rá, hogy melyik lenne a jobb.

Az újraérettségizés a felvételihez kéne, amikor én jelentkeztem még 1 emelt és 1 közép elég volt. Most 2 emelt kell. Az újrafelvételivel azt érném el, hogy kb. "tiszta lappal indulok", visszakapom az összes vizsgalehetőséget.

Csak 1 tárgy lenne, hál' Istennek. :) Azért jutott eszembe, mert a bukott tárgynak van gyakorlati része, és arra nem tudok otthon felkészülni. :/

2015. aug. 23. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!