Mi az élet értelme?
A 3 P-ért csinálunk mindent
Poénból, Pénzért,
Harmadikat meg találd ki :D Ha pasi vagy nem nehéz...
Az attól függ, hogy milyen értelemben, spirituális, biológiai, vallási, vagy társadalmi szinten?
Spirituális értelemben a célunk az, hogy jobbakká váljunk mint amik voltunk, hogy tapasztaljunk.
Biológiai értelemben a legegyszerűbb. Nem más mint az életképes utódok létrehozása.
Vallási értelemben a célunk, hogy a lelkünk, vagy belső lényünk gonosztól mentes maradjon, vagy épp megtisztuljon, és eljussunk az idilli túlvilágba.
Társadalmi szinten a létünk célja, hogy mi is egy kis fogaskerék vagyunk a nagy egészben aminek jól kell működnie.
Ilyen egyszerű. Szerintem.
24F
Szerintem az életnek az értelme az, amit célul tűzöl ki magadnak.
Úgy értem, maga az élet nem egy célszerszám, ami valamilyen okból jött létre tudatosan, hanem egyszerűen csak kialakult, egy igen hosszú folyamat során.
Szóval szerintem nincs kimondottan értelme az életnek, maximum akkor lenne, ha minket tudatosan hoztak volna létre, de ennek nemigen van valószínűsége szerintem.
Legalábbis nekem ez a felfogásom.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!