Miért félnek az idegen emberek hosszabb ideig egymás szemébe nézni, szemkontaktust tartani?
Figyelt kérdés
Ha nem néz oda az illető, akkor tovább nézik, de ha elkapja a tekintetét akkor egyből másik irányba néz.2015. aug. 14. 17:36
1/7 anonim válasza:
Még a legjobb sakkozó is tud rettegve tekinteni a jövőbe, amikor a szemben lévő ellenfele hirtelen felindulásból olyat lép, hogy a könnye kicsordul, mert egyszerre meglepő, megható, szeretetteljes, infantilis és gonosz lépés az.
2/7 anonim válasza:
Mert nincs önbizalmuk vagy esetleg szégyenlősek és félénkek. Vagy nem akarnak belebàmulni màs arcàba. Nekem azèrt nem megy mert félénk vagyok
3/7 anonim válasza:
Igazából én alapból nem szeretek idegenek szemébe nézni, kivéve ha tetszik az illető, de egyébként nem, mert irritáló, ha folyton egymás szemeit bámuljuk, gondolom érted
4/7 anonim válasza:
Engem irritál, ha beszélgetés közben az arcomat nézik, ezért én sem szeretek folyamatosan belebámulni más szemébe.
Köze nincs ahhoz, hogy gyáva lennék hozzá, szimplán nem szeretem.
5/7 anonim válasza:
Nálunk Borsodban azért, mert a "balhézni akarok " jele.
6/7 anonim válasza:
Mert egyből konfliktus kezdeményezésnek hiszik. :D Ha egy csinos lány nézeget akkor nem veszem magamra, de ha egy cigány akkor már igen és zavar, a akar valamit akkor szóljon ne nézzen azzal a retkes szemével. :D
7/7 anonim válasza:
Ez amolyan önvédelmi reflex. Az ember társas lény, viszont szüksége van egyfajta távolságtartásra is a többiektől. Leginkább a családtagok, barátok, szerelmek előtt szeretünk megnyílni, és az esik jól, ha ezek a közeli emberek vannak a közelünkben (és a hiányukat nehezen viseljük hosszú távon). De idegen emberek túlzott közelségét nem bírja elviselni az ember sokáig. Ezért van az, hogy a villamoson is inkább kifelé bámulsz az ablakon, nem pedig az utastársaid szemébe vigyorogsz... Ha mégis ezt tennéd, akkor ők is idegesen kapkodnák el a tekintetüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!