Jó az, ha nagy álmaim vannak?
Reális célokat kell kitűzni. Például olyat nem tűznék ki, hogy majd feljutok egyszer a Marsra, de olyat kitűzhetnék, hogy az orvosi egyetemet elvégzem.
Nem írnád le a célod? Úgy jobban lehetne tanácsot adni.
Ha azt látod, hogy biztosan nem éred el, érdemes lejjebb adni. Irreális cél szerintem nem motivál, sokkal inkább csak depresszióba dönt, az "úgysem sikerül"-érzést erősíti.
Az is jó, ha több kicsi célt is kitűzöl magad elé, amelyeket teljesítesz, és jó érzéssel tölt el a sikerélmény.
Vajon mik lehetnek a te nagy álmaid?
Mennyire van kitartó? Milyen lépésekkel segíted a céljaid megvalósítását?
Ha azt mondogatjuk magunknak,hogy valami nem sikerül akkor az biztosan nem fog sikerülni!
Nekem is hatalmas almaim vannak, de hatalmas akaraterom is. Eddig minden hozza vezeto utat megvalositottam.
Elemezd az almodat, hogy mikorra mit szeretnel es fokonkent oszd meg evekre, ami kozel vezet hozza.
Pl: 2019 erettsegi, jelentkezwa x egyetemre.
Probalj az almodhoz temakat keresni, bovitsd a latokorod.
En is a lehetetlenre palyaztam, de 1ev alatt lehetsegesse valt,msrtHARCOLTAM ami mahdnem az eletembe kerult.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Mindent elérhetsz, ha így nem akkor úgy. Ha eléred, hogy gazdag legyél onnantól már szinte mindent elérhetsz.
Talán a Marsra is kimehetsz, ha annyi pénzzel támogatod a NASA-t. Halottakat nem támaszthatsz fel, illetve gyógymód nélküli betegséket nem gyógyíthatsz meg, minden más elérhető.
Nekem van több hatalmas álmom, az első két lépést megtettem feléjük! A java most jön, a lehetőség meg van, pár év és talán felépíten azt amire vágyom évekóta.
Semmi nem lehetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!