Miért nézik le egyesek ennyire a gyermekeket, fiatalkorúakat?
Mintha az, hogy valaki 18 év alatti, automatikusan azt jelentené, hogy nem túl intelligens, ha pedig 14 alatti, akkor biztosan hülye.
Igen, tudom a legtöbb fiatal tényleg nem épp intellektuális lény, de ez nem minden fiatalra igaz.
Sokan úgy veszik, mintha nem is lennének jogaik a fiataloknak.
Hallottam már olyat is, hogy egy gyermek panaszkodott, hogy néha megpofozzák a szülei, erre odaszóltak neki, hogy az ő dolguk, hogy hogy nevelik a gyermeküket.
Még a liberálisoktól is hallottam kihangsúlyozni, hogy ezt meg azt meg kellene engedni, avval a feltétellel, hogy valaki betöltötte a 18-at. Szóval ha 16 vagy 17, akkor már nem.
18 fölött is rengeteg éretlen ember van, és 18 alatt is vannak érettebbek.
Inkább az a baj, hogy a fiatalok azt hiszik, hogy CSAK jogaik vannak, kötelességük nincsen. Ha egy szülő vagy tanár fegyelmezi a gyereket, akkor már ő a gonosz. Megsérti a gyerek lelkivilágát.
A fegyelmezés NEM lenézés, hanem szükséges nevelési dolog.
2: Azért bizonyos fegyelmezési formák között nem árt különbséget tenni. :)
Te például milyen fegyelmezésre gondolsz?
Azért, mert valakinek gyerekkorában nem volt szükség a fegyelmezés különböző fokainak alkalmazására a jó jelleme miatt, egyáltalán nem jelenti azt, hogy általánosságban is érvényes ez a teória, de természetes emberi tulajdonság, hogy az egyén elsősorban saját tapasztalatai alapján alkot képet a világról, amelyek viszont nem univerzális igazságok.
Rengeteg gyerek van, akinél a példamutatás semmit sem ér, gátlástalanul megpróbálja kihasználni a szüleit, érzelmileg zsarolni őket, stb. Sok esetben ez örökletes, sok esetben pedig a média és a környezete alakítja ilyenné a gyereket, és ezzel szemben a szülő tehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!