Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, megbolondultam?

Mit gondoltok, megbolondultam?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, a 11. osztályt fogom megkezdeni szeptembertől. Ebben az életszakaszban ugyebár már illik eldönteni, mi szeretne lenni az ember.

Én is eldöntöttem: színésznő szeretnék lenni. Mindent meg akarok tenni, hogy ez az álmom valóra váljon. Annál is inkább, mert nincs B tervem.

A szüleim mindent megtesznek, hogy észhez térítsenek. Anyukám talált egy oldalt, ahol szinte az összes munka fel van sorolva, az összes egyetemi szakkal együtt. Végigolvastam, az egészet, és úgy éreztem, hogy a színészeten kívül mindegyiket utálnám, hogy nem tudnám 40 évig csinálni, mert beleőrülnék.

A szüleim a pénzzel próbálnak meggyőzni, de a helyzet az, hogy a pénz engem annyira nem érdekel. Engem az érdekel, hogy szeressenek és szeretni tudjak, és legyenek új élményeim. Tudom, hogy a színészek szegények, és én ezt vállalnám - már ha sikerül azzá válnom. Nem tudom, felvennének-e az egyetemre de addig is járnék OKJ-ra, ha kell, többe is. Nem adnám fel, és egy OKJ-val is lehet színészként működni.

Azt sem bírnám ki, hogy reggel x időtől y ideig ott legyek valahol, és meg van szabva, mit tegyek. A színházban megmutathatom önmagam, és ez nekem egy olyan szabadság érzést ad, amit máshol nem tudok megélni. Egyszerűen bele vagyok habarodva a színházba, szeretem, nem tudok tőle szabadulni. Lehet hogy éhen halok, de akkor is a színpadon szeretnék, és ez nem holmi fellángolás. Egész életemben így éreztem. Úgy érzem, így leszek önmagam, de azért ott van bennem is a félelem, hogy mi lesz velem?

Ti mit tennétek a helyemben? Talán tényleg őrült vagyok?

2015. júl. 13. 21:50
 1/5 anonim válasza:
66%
Tarts ki az álmaid mellett! Bárki bármid mondjon, te soha ne add fel!
2015. júl. 13. 22:05
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem se. Legrosszabb esetben - ha nem jön össze a színészet, ez lehet B-terv - még mindig valamilyen színházközeli munkát végezhetsz. Nem akarlak bujtogatni, de a megszabott munkaidő bizonyos embereknek egyszerűen nem fekszik. (Erre mostanában, lassan a fejesek is kezdenek rájönni, hatékonyság címszó alatt lehetnek majd átszervezések, de még évek, mire ebből mi is látunk valamit.)
2015. júl. 13. 22:12
 3/5 Duenna ***** válasza:

Nem vagy őrólt. Csak a színészi pálya kitanulása rengeteg pénzbe kerül, ugyanis nincs ingyenes állami színészoktatás. A színészek nem szegények, ha el tudják adni a színészi játékukat, ha jó színművész válik belőlük. A színészethez tehetség is kell, hogy jól tudjon előadni. Például jól tudjon verset előadni. tudjon táncolni, énekelni, jól és helyesen beszélni, stb. Olvass ebbe bele:

[link]

[link]

2015. júl. 13. 22:26
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
Én is azt mondom,hogy tarts ki az álmod mellett! :)
2015. júl. 13. 22:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Természetes a szüleidtől, hogy jót akarnak neked, mivel tudják, hogy ezt később meg fogod bánni. Idillien hangzik, hogy elszínészkedsz a színházban gondtalanul és jól érzed ott magad a társulatban, beleadhatod a lelked az előadásba, stb., viszont ne felejtsd el, hogyha nem fognak eltartani, akkor bizony nem lesz vidám életed, mivel ha az egyén nem tudja azt az életminőséget megteremteni magának, ami kielégíti a szükségleteit, legyen szó a változatos étrendtől kezdve különböző vagyontárgyak birtoklásáig, akkor majd meg fogod bánni ezt te is.
2015. júl. 13. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!