Mit gondoltok, megbolondultam?
16 éves vagyok, a 11. osztályt fogom megkezdeni szeptembertől. Ebben az életszakaszban ugyebár már illik eldönteni, mi szeretne lenni az ember.
Én is eldöntöttem: színésznő szeretnék lenni. Mindent meg akarok tenni, hogy ez az álmom valóra váljon. Annál is inkább, mert nincs B tervem.
A szüleim mindent megtesznek, hogy észhez térítsenek. Anyukám talált egy oldalt, ahol szinte az összes munka fel van sorolva, az összes egyetemi szakkal együtt. Végigolvastam, az egészet, és úgy éreztem, hogy a színészeten kívül mindegyiket utálnám, hogy nem tudnám 40 évig csinálni, mert beleőrülnék.
A szüleim a pénzzel próbálnak meggyőzni, de a helyzet az, hogy a pénz engem annyira nem érdekel. Engem az érdekel, hogy szeressenek és szeretni tudjak, és legyenek új élményeim. Tudom, hogy a színészek szegények, és én ezt vállalnám - már ha sikerül azzá válnom. Nem tudom, felvennének-e az egyetemre de addig is járnék OKJ-ra, ha kell, többe is. Nem adnám fel, és egy OKJ-val is lehet színészként működni.
Azt sem bírnám ki, hogy reggel x időtől y ideig ott legyek valahol, és meg van szabva, mit tegyek. A színházban megmutathatom önmagam, és ez nekem egy olyan szabadság érzést ad, amit máshol nem tudok megélni. Egyszerűen bele vagyok habarodva a színházba, szeretem, nem tudok tőle szabadulni. Lehet hogy éhen halok, de akkor is a színpadon szeretnék, és ez nem holmi fellángolás. Egész életemben így éreztem. Úgy érzem, így leszek önmagam, de azért ott van bennem is a félelem, hogy mi lesz velem?
Ti mit tennétek a helyemben? Talán tényleg őrült vagyok?
Nem vagy őrólt. Csak a színészi pálya kitanulása rengeteg pénzbe kerül, ugyanis nincs ingyenes állami színészoktatás. A színészek nem szegények, ha el tudják adni a színészi játékukat, ha jó színművész válik belőlük. A színészethez tehetség is kell, hogy jól tudjon előadni. Például jól tudjon verset előadni. tudjon táncolni, énekelni, jól és helyesen beszélni, stb. Olvass ebbe bele:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!