Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Magyarországon élő külföldie...

A Magyarországon élő külföldiek, akik csak angolul beszélnek, hogyan rendelnek étteremben, fagyizóban, kisboltban pl?

Figyelt kérdés

2015. jún. 28. 13:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
No, igen. Ő sem szándékozik Magyarországon maradni.
2015. júl. 15. 12:25
 12/18 veterán vas ***** válasza:
42%

Egyik barátom "kedvenc" példabeszéde:

-ha kimegyek Angliába, mindenki elvárja, hogy tudjak angolul.

(nehogymá' a helybéli igazodjon hozzám, az idegenhez)

-ha idelátogat hozzánk egy angol turista, elvárás, hogy a saját nyelvén tudjunk vele szót érteni.

(nehogymá' a kedves vendég kerüljön kellemetlen helyzetbe)

Na most akkor.......?? ;)

2015. aug. 7. 17:40
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk angol gyarmat, ha ide tolja a képét valaki és nem nemzetközi turistaközpontba megy, akkor tanuljon meg alap mondatokat magyarul vagy menjen ahonnan jött. Példát kell venni a franciáktól ,akik akkor sem állnak veled szóba angolul ,ha tudnak. Nekünk sem kell másként,mert jaj kicsi ország vagyunk kérünk engedélyt meghunyászkodni...
2015. aug. 12. 20:41
 14/18 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem meg nem kene keverni a nacionalizmust a muveletlenseggel, mert ha valaki egy nyelvet sem beszel az az.

Es a francia miert kulonb? Sokaig az toltotte be az angol szerepet europaban, akkor most azt utalnad ennyire. A francia se tanul mas nyelvet, kepes a magyar patikaban is franciaul kerni a gyogyszeret (lattam mar ilyet), szerinted ez mennyire normalis?

Akkor most melyik is a lehetetlen keres, tanulja meg mindenki a szolgaltatoiparban a munkajahoz szukseges kifejezeseket az osszes nyelven, vagy tanulja meg a kozos nyelvet?

2015. aug. 14. 21:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Így van,aki turistákból él az tanuljon meg nyelveket. De másnak nem kell,ha munkája nem köti külföldiekhez .A műveletlenség az,ha idejön a mi országunkba egy angol ,német,francia nagy arccal és elvárja egy nem turisták által frekventált helyen ,hogy ha elvakkantja magát az anyanyelvén akkor mindenki ugorjon. Ahelyett, hogy alázattal viselne az őt vendégül látó nép felé és megtanulna alap szavakat inkább játssza a kiskirályt.A ilyet ízes magyarsággal el kell küldeni a jó anyjába, és tapasztalat ,hogy ezt meg is értik egyből...
2015. aug. 14. 21:19
 16/18 anonim ***** válasza:
70%

Szoval ha te kulfoldre mesz nem eleg, hogy a szallasra, az utazasra, az etelre, a szorakozasra, de meg nyelvkonyvekre is koltesz? Tegyuk fel, ha az okostelefonok kora elott is utazgattal, akkor meg szotarakat is vettel? Ha kimesz Azsiaba, akkor elotte megtanulod a kiniai/stb. Abc-t is, hogy meg tudd erteni az osszes kiirast es figyelmeztetest? Ha baleset er vagy buncselekmeny, akkor a tanuskodas es a per elott megtanulod a jogi szaknyelvet is? Ha az autod, mobilod, akkor a muszaki szaknyelvet?

Kedves gondolat, csak tokre nem mukodik a gyakorlatban...

Egyebkent szerintem meg tok ciki, hogy ha nem beszelsz se angolt, se nemetet, akkor a harmadik kerdes az lesz, hogy magyar vagy?...

2015. aug. 15. 12:39
 17/18 anonim ***** válasza:

A kérdés nem a turistákról szólt.Mint írtam a turista az tipikusan adott helyekre megy ahová a többi turista is,és ezeken a helyeken tudnak is nyelveket az alkalmazottak. Ha rendőrségi bírósági ügybe keveredik akkor kirendelnek tolmácsot,minden fejlettebb helyen ,szóval ez se jó példa.Ha lerobban a kocsija akkor meg így járt ,csúnyán le fogják húzni pénzzel...

És igen, ha valahová élni megy akkor tanuljon nyelvet,vigyen szótárat stb ,ne a kisboltba meg a patikában óbégasson angolul. A világ nagyobbik felének nem anyanyelve sem az angol sem a német és még csak nem is a legtöbb ember által beszélt nyelv ,szóval ha én kimegyek külföldre ,akkor nem várom el hogy magyarul szóljanak hozzám tehát ők se várják viszont ugyanezt.

2015. aug. 15. 18:42
 18/18 anonim ***** válasza:

A legtöbb étteremben tudnak azért angolul az ott dolgozók, ha mást nem, az alap dolgokat, pl. ételek neveit (hiszen 90%-ban le is van írva idegen nyelven). Meg azért manapság, főleg nyáron, a legtöbb ilyen fagyizó, Meki stb. helyen inkább diákokkal, egyetemistákkal dolgoztatnak, ott meg nagyobb eséllyel van nyelvet beszélő a pult mögött (legalábbis fagyizónál a picit elegánsabbakat értem, nem a Piri mama jellegűeket). Aztán az itt élő külföldi egy idő után beletanul a magyarba, hogy tudjon olyat kérni, amilyet akar (én anno 9éves Olaszországban megtanultam egy csomó gyümölcs nevét, mert annyit fagyiztam :D).

Ahol meg nem, ott activity. Én is voltam már olyan helyen, ahol nem beszéltem nyelvet, a kiszolgáló személyzet sem értett angolul, és rendelni kellett. Rámutatunk a cuccra, számmal megmutatjuk, mennyit kérünk.

2017. jún. 27. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!