Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha minden értelmes fiatal...

Ha minden értelmes fiatal külföldre megy dolgozni, egzisztenciát teremteni, - mi lesz itthon? Milyen jövő vár az országra?

Figyelt kérdés
Sokan egyet értenek azzal, hogy a mai fiatalok elmennek más országokba boldogulni.Félő, hogy egy jelentős részük nem is jön vissza, nem?

#külföldi munka #fiatalok megélhetése
2015. jún. 27. 20:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Nagy részük azért vissza fog menni, legkésőbb nyugdíjas korban..."

Ebben igencsak tévedsz. Mi a párommal nemsokára nyugdíjba megyünk, és ezért kicsit utánaérdeklödtünk a visszamenetel lehetöségének. Az egész ötlet kb egy hétig volt téma.

Elöször a közbiztonság: itt Nyugaton megszoktuk, hogy nem kell folyamatosan ezen törni a fejünket. Ha a garázs nincs bezárva, akkor sem tünik el semmi, MO-on meg ami nincs lebetonozva, azt azonnal viszi valaki.

Másodszor az élelmiszerek minösége: A zöldségek, gyümölcsök tele vannak vegyszerrel, mert a termelöknek fogalmas sincs azok biztonságos használatáról, meg eleve nem is foglalkoznak vele, a húsok alig ehetöek, felvizezve, az állatok agyongyógyszerezbe, a húskészítményekben néha található hús is, azaz gyakorlatilag az összes a mérgezö határán mozog.

A harmadik az orvosi ellátás: itt a normál TB-re rendes ellátást kap mindenki, az orvosok nem feltétlen a legdrasztikusabb módszereket alkalmazzák, megszokott a gyógynövények használata - MO-on meg amíg nem fizet valaki !!elöre!! hálapénzt, addig akár meg is halhat, senki nem foglalkozik vele.

De ezek csak a föbb problémák, az apróbbakról - mint a szomszédok, akik annak élnek, hogy a másikat bosszantsák, a koncentrált rosszindulat másokkal szemben, stb már csak hab a tortán.

Szóval eldöntöttük, hogy maradunk, mert ugyanitt elvileg kevesebb mindenre elég a nyugdíjunk, de legalább tisztességes emberek közt élünk, normális élelmiszereket kapunk bárhol és ha megbetegszünk, akkor megfelelö ellátásban részesülünk.

Mellesleg ezzel nemcsak mi, hanem több ismerüsünk is így van - inkább kicsit összehúzzuk magunkat, minthogy MO-ora visszamenjünk.

2015. jún. 27. 22:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Nagy részük azért vissza fog menni, legkésőbb nyugdíjas korban..."

Akit esetleg hülyére vert valaki... de amúgy kétlem, hogy túl sokan döntenének így, még is ki akarna ide visszajönni? pfff

Még a levegőben is negatív érzések keringenek.

2015. jún. 28. 00:13
 13/19 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy ilyen mély, negatív érzéseket kelt sok emberben ez a kérdés. Azt reméltem, inkább vigasztaltok, ne lássam sötéten a jövőt...A MAGYARSÁGTUDAT kiveszett mindenkiből?
2015. jún. 28. 07:27
 14/19 schocko ***** válasza:
Ez a nyugdíjas korban visszamenés egy régi tapasztalat...Magyarországon még új ez a kivándorlósdi, a Délszláv országokban viszont évtizedes múltja van...ott sokan visszamentek, persze nem mindenki...és az is általános jelenség volt, hogy összegyűjtöttek egy csomó pénzt, esetleg házat építtettek otthon (hogy mégis legyen valami látszatja kintlétünknek), és pár év után hazamentek...mi sem tervezünk hazamenni, habár megvan otthon mindenünk, deaz idő majd eldönti...ez pont olyan dolog, mint aki folyton azt hangoztatta, hogy ő bizony nem megy el sehova, s utána csak elment...
2015. jún. 28. 07:37
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A magyarságtudat kétoldalú dolog. Ha a hazám nem becsül meg, akkor engem se nagyon édekel az egész. Márpedig a hazám nem becsül meg, pedig nem vagyok se tolvaj, se alkoholista, se bűnőző és még az adót is fizetem.
2015. jún. 28. 09:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó nagyon jól összefoglalta!
2015. jún. 28. 11:23
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is tökéletesen egyet értek az utolsóval. Ápolónőként én sem mondhattam volna szebben.
2015. jún. 28. 13:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha nem lesz nagyon jelentős változás. Az Ország föl fog zárkozni persze persze nem 1-2 éven belül. A leszakadt rétegek meg éhen halnak vagy föl zárkoznak. Bár még nagyon kérdéses hogyan
2015. jún. 28. 15:42
 19/19 anonim ***** válasza:
73%

"Sajnálom, hogy ilyen mély, negatív érzéseket kelt sok emberben ez a kérdés. Azt reméltem, inkább vigasztaltok, ne lássam sötéten a jövőt...A MAGYARSÁGTUDAT kiveszett mindenkiből?"

A magyarságtudat nem sokat ér, abból nem lehet megélni, nem lehet benne lakni, nem lehet megenni! Meg igazán nem világos, mit is értesz ez alatt - mert a mai magyarságra (tisztelet a kevés kivételnek) nem lehet büszkének lenni, inkább szégyellni.

2015. jún. 28. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!