Miért nem tudok sehova sem beilleszkedni?
Sajnos beilleszkedési problémáim vannak :( Nagyon sokat költöztünk 4 óvodába és 5 iskolába jártam és most jön a 6. de még csak 8.-os leszek. A sulik közül 3-ba nem tudtam beilleszkedni, kiközösítettek. Elegem van a sok költözésből de anya szerint már itt maradunk. Lehet emiatt nem tudok beilleszkedni? Jövőre megint suliváltás középiskola miatt és rettegek. Próbálkozok barátkozni, odamentem hozzájuk szünetbe de ha megláttak elmentek. Nálatok mi miatt közösítenek ki valakit?
14/L
Valószínűleg azért okoz nehézséget mert valamiben vagy valamiért más vagy mint a többség. Általában akkor közösítenek ki valakit ha mondjuk nagyon csendes, fura ruhákat hord vagy esetleg túl kövér, túl sovány, valami rendellenessége van mondjuk diszleksziás vagy egyszerűen csak más az ízlése, más dolgokat szeret mint a többiek. De azzal semmi baj nincs ha ezek a felsoroltak igazak valakire, csak még kell próbálni elfogadni a másikat. Én is kicsit különc vagyok és csendes ezért sosem jöttem ki jól az osztálytársaimmal.Régebben sokszor kinevettek, és sokat piszkáltak ami miatt mindig sírnom kellett egészen 6. Osztályig. Valamiért
akkor kicsit megerősödtem lélekben talán az új osztálytàrsak miatt (12 fő)
Meg velem is volt olyan alsóban, hogy odamentem egy csapat lányhoz mert nem tudtam mit csináljak az udvaron erre ők aztmondták: "Miért követség minket menj innen!" és ez nagyon rosszul esett nekem. Én most szeptembertől leszek gimis és félek az új iskolától és osztálytársaktól. Egyébként mi sosem költöztünk, 8 éven át ugyanabba az iskolába jártam, de valahogy még is úgy alakult, hogy nem igazán tudtam beilleszkedni. Ha van valami kérdésed írj nyugodtan szívesen segítek :) 14/L
Köszönöm :)
Hát.elég csendes vagyok és emellé vékony testalkatú. 164 cm és alig 46 kg :(
Feltételezzük a legjobbat: Sokat valtasz es az új embert Sehol nem nézik jo szemmel. Nekem általánosban nagyon "utálatos" osztalyom volt es egyes emberek csak fel éveket birtak ki nalunk. Senkiben nem volt annyi, hogy odamenjen hozzájuk es legalabb beszelgessen veluk. Az esetek egy részében az új gyerek is hibázott: Az osztály dominansabb felével akart ismerkedni akiknek ez nem nagyon tetszett.
A masik ok pedig: Csened vagy, tul okos, furcsa stb. Ez mar nagyobb "baj". Erre egy lényeges tanacsom lenne: Ha a te ertekiteleted szerint mindent megpróbálsz es nem artasz senkinek akkor mas kedvéért meg ne valtozz!
En általánosban es középiskola elejen ki voltam kozositve, de nekem sikerult baratokat találnom, neked sem lesz lehetetlen. Most csak élvezd a nyarat es ne foglalkozz a bajokkal. Esetleg beszélgess néhány osztálytarsaddal hatha osszebaratkoztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!