Kinek mi a kulonleges beceneve? Tobbi lent
Arra gondolok h nem egy rendes nevnek a beceneve hanem masnak...
Mint pl Wendy,Suti,Cica vagy Maci.. remeldm ertitek
Engem az elmúlt 3 évben Cicusnak hívtak az osztálytársaim, meg egy tanár.
21/F
A párom mindig kitalál valamit, aztán egy ideig az a sláger... Nem tudom, miért, de a Doctor Who számos évadának megtekintése után Pond lettem, biztos tetszett neki a hangzása. A Pötty ritkább, de az is aranyos. Régóta tartja magát a pocok megszólítás (szerintem ez nem nagybetűs, nem névként használjuk), ez mindkettőnk részéről alkalmazható, előtte cicok volt, de nemrég körbenéztünk az állatfajok között, azóta pocoknyúl van, olykor pedig konkrét fajnév, merthogy a pocoknyúl nem az (de nem tudom, család vagy nemzetség vagy mi).
Feltaláljuk magunkat, nem kell félni. Néha egészen érdekes alkalmi elnevezések alakulnak ki, sokszor igen mulatságosak és inkább nem ecsetelgetem őket, igen gyermekdedek tudnak lenni.
De van rendes becenevünk is, amit évtizedek óta használunk önmagunkra s alapesetben a másikunk is ezt mondja, a keresztneveket sosem.
Nekem nincs, ez baj? :(
Párom szokott "cicázni", de ez is a nevemből van...
Bubuka, Bóbita, Pancsi, Hercegnő, Tyutyesz
Eddig ezek fordultak elő :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!